Search in Canteq's Blog

Thursday, April 26, 2012

Samsung Galaxy Note Pink ~luv luv

Samsung Galaxy Note Pink



ooohh i'm in love with this new toy... samsung galaxy note pink~
canteq banget sehhh... kalo tgk pic kat atas tuh.. sila abaikan perkataan mengarut kat skrin yek...

if compared to my previous smart phone samsung galaxy ace ngan galaxy s plus, huh mmg x leh nk compare
Jauh bezanye.. from technical point of view, mls can nk review.. rasanya uols leh tgk kat memana website ada citer pasal speed, capacity, performance, size, etc


Tp from my point of view... henfon ni best!
Bukan stkt nk browsde tenet je... nak melukis, menulis, buat keje, tgk movie, layan tv, etc.. jauh lg best from anak beranak S. Sebab musababnye yg mmbuatkan can sgt sukeee :

1. Ada s-pen.. syok ah... sng nk gerak ke sana ke mari... nk menulis n melukis pon sng.. nk edit pics lg senang
2. Sbb ada kaler phinkk
3. Sbb built in memory dah 16Gb... besau tu
4. Camera dia 8mp, pastu ada flash pulak lg.. i suke i suke
5. Bateri pon lg power maa... 2500 mAh.. dulu time guna s plus tetiap ari nk kan charge.. smnjak guna gnote nih 2 ari sekali br can charge fon...
6. Keyboard qwerty yg best.. xyah nk tukar2 antara letter ngan numbers lagik dah.. smua ada kat depan... luv it very the very much...
7. Skrin dia besar.. dah 5.3 inch kan... lebih puas bila nak layan movie / tv.. nak menaip buat keje pon senang... nak baca Quran pon jelas

** Tapi kalo skrin besau yg can suka, nape x rembat jek galaxy tab? Nak compare ngan Tab pulak ke? Boleh.. boleh... can mmg x berminat ngan tab.. Sebabye :

1. Tab xleh nk wat call
2. Tab melampau2 besarnye - mana nak sumbat bila time eden kuar jenjalan shopping.. slalunya takat nk kuar soping nyopping n jenjalan kat dlm opis (dr satu level ke level lain) ni can bwk wristlet jek (xkan nk angkut handbag pulak kan).. x muat ah nk taruk tab tuh... xkan la nk bwk kat tgn camtu jek kan... pgg satu wristlet, pastu pgg lak tab.. cam x kna jek... nk belek2 baju soping pon x selesa khannn
(ni reason yg plg tinggi rank dia yg menyebabkan can mmg x berminat ngan tab).

Setakat nih jek duluh review dari hamba...
layan lah wajah galaxy note kaler pink yg can dah rembat tuh... inilah yg sronot nye bila time hasben dapat bonus... hehehe...








nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity