Search in Canteq's Blog

Friday, June 24, 2011

TGI's Friday - Thank God It's Friday!


Thank God It's Friday!

ok, jom kita bg review sket pasal TGI's Friday...
Dari segi environment, boleh lah tahan... tapi dari segi servis mmg bagus TGI ni...

Menu?
mmm... xle byk sangat... tp what to expect kat western restaurant camni kan...
cam biasa, grill, steak, grill, lamb, gitew aje le

Price?
Not so bad... lebey kurang chilis gitu le kekdahnye...
tapi portion dia kecik... eh, takle keciik sesangat... tapi agak kecik bg yg suka mkn byk... :D
Bagi dinda yg gemor makan ala kadar je (ahaksss) dah memadai sesgt


Menu kat atas nih ialah Jack Daniel's Chicken & Shrimp...
Dinda suka dia nye sauce tuh. Ada masam2 sket...
Cajun tuh pon sedap.. coz they make it crisp!
sedap arr
Price : RM36.90


Yg kat tas ni plak is ribeye steak
well done punye...
taste? ok not bad
Price RM48.90
Above here is chicken fingers with fries...
fries sodap no...
Price RM6.90 only


Dah makan2 sure nak minum kan...
ntah nape pic air yg lagi satu x kuar... unreadable...
haih penat dinda men'snap' pic... alih2 xleh nak dibace dok komputer
So air ni adalah blue raspberry slush...
price RM9.90

Thursday, June 23, 2011

Aimar Char Kue Tiaw

Hmm.... teringin nak makan char kue tiaw yg sedap?
Ada 1 suggestion... sapa2 yg dok area shah alam leh ke sini...
Restoran Aimar Char Kue Tiaw kat TTDI Jaya...
Restoran ni pnah masuk Jalan2 Cari Makan aka JJCM
disbb kan itulah ktorg nak try kue tiaw dia ni... sbb nak tau btul ke sedap spt yg dikatakan oleh maria tunku sabri

bagi dinda.. rasanya boleh tahan la jugak... sedap gak arr...
dia buat mmg basah... n kue tiaw dia pon halus...
kuah banyak... mmg basah la kuetiaw yg kita order tu...

tapi portion dia kecik bnor...
tekak n perut dinda ni x berapa nak cukup...

kalo nak order.. kuetiaw ni di datangkan ngan 2 size :
1. size besar
2. size biasa

so kalo rasa nak mkn byk, order lah yg saiz besar ek...
sbb yg saiz biasa tu mmg sikit sgt...
Ni kedai dia yg kat TTDI Jaya tu
Outside view...
Leh tahan gak ramai org dtg mkn kat cni...
dinda dah pnah dtg few times... setiap kali dtg mmg ramai org..


Ni la dia rupa bntuk char kue tiaw tuh....
yg ni size biasa jek.. a mik yg besar pon...
disbb kan tauge tu dah memnuhi ruang... so tertutup lah kue tiaw yg sememangnya x berapa byk kat bwh tu hehe
NI saje dinda selak supaya nmpk rupa kuah dia...
kaler dia agak2 coklat sket... n mmg terasa isi kandungannya...
cam swcukup rasa gitew



Kalo anda x berapa gemor nak mamam kue tiaw.. takpe.. leh je order bnda2 lain...
kat cni ada gak mknn goreng2 ala2 restoran tomyam tuh... satay pon ada... tp satay dia biasa2 aje...
Kat atas ni ayam masak halia + telur dadar...
sedap gaks...

Thursday, June 16, 2011

Maharaja Lawak 2011


ya... layan maharaja lawak x? can mmg layan abes...
tiap2 minggu ari jumaat je mesti nak blk keje awal, wpon ML start kol 10 mlm...
bukan apa, dah blk awal, leh makan siap2... by 10pm, smua bnda da setel, tgu tv je la kan... hik hik
punya la semangat... tapi sekali pon x pnah undi ahaaha


byk2 group tu paling can suka (no.1) JOZAN n (no.2) SEPAH... mmg canteq... layan abes... 
best gile kan... especially lawak jozan yg 'doctor' ngan 'zamri rockers tgk tv' tu... besttt sgt... gelak cam nak pecah perut...

Ntah nape can xleh nak masuk langsung ngan lawak JAMBU... sori la kalo ada peminat jambu terbaca bnda nie... xtau arr.. can asyik rasa x lawak je derang nie... macam xde apa yg can leh gelak kalo time derang perform huhuhu... xpe, lain org lain taste nye kan... 

Rasanya yg komfem ke final : JOZAN, SEPAH (iye arr dah can minat derang kan) n lagi satu xtau lah NABIL or JAMBU. Nabil dah x best ah skang... time dia buat lawak tumbuk2 patung spiderman tu can tgk dah tahap macam lawak amir dah huhuhu (i'm soriii amir)... sayang, dulu lawak dia best, skang agaknye bz sgt xde masa kot nak rehearsal.. or maybe dah kering idea sbb sorg2 kan... org lain smuanye bergroup ye dak... R2 rasanya kuar blk lah tu x lama lagi....


apa pon can mmg enjoice ML nie.. bestnye la sapa yg menang... RM300K babe... canteq....
bila final nnt, kalo JOZAN still ada time final tu, can undila kot sekali ehehe... itupon kalo teringat... hopefully smua peserta yg ada ni akan terus berusaha utk buat lawak yg betul2 boleh menghiburkan.... can mmg berterima kasih ngan derang ni sbb bukan senang kan nk buat org gelak berdekah2... It's really an effort! Thanks to all the participants and ASTRO (x bodek sapa2 pon)...

**kenyataan di atas adalah sekadar pandangan peribadi can



nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity