Monday, May 27, 2013

Cuti Cuti Bandung - Part 5

Tangkuban Perahu Bandung


walahweiii.... caner leh lupa ni
dah berkurun tinggalkan entry bercuti di bandung - Part 4 dan harini baru teringat, dan jugak baru ada masa nak hapdet next entry... sori la ye kawan2, kadang2 kebizian boleh membuatkan kita jadi pelupa... ececeh macam ramai sangat yg dok tertunggu2 nak baca waahahaha

takpe, apa pon can tetap nak sambung kisah merantau di bumi bandung itu hari... ni dah masuk part 5. Apa yang can buat seterusnya?

KISAH2 SEBELUM DAN SELEPASNYA :

Cuti Cuti Bandung Part 1
Cuti Cuti Bandung Part 2
Cuti Cuti Bandung Part 3
Cuti Cuti Bandung Part 4
Cuti Cuti Bandung Part 5
Cuti Cuti Bandung Part 6 

Entry yang ke5 ni sebenanye adalah hari ke4 kami disini.. Hari ni plan nak pegi jalan2 melawat kawasan, pegi ke TANGKUBAN PERAHU (TP). iyerla semua orang ckp kena pegi, kena pegi... so dah alang2 kat bandung kan, baik la pegi wpon sekejap ihihihi... rezeki kami baik memandangkan tp yang sebelum ni tutup (sebab aktif) te;ah dibuka semula.

Bangun awal2, makan bekpes then kol 7.30 am camtu dah gerak ke sana. Jalan dia awal2 biasa jek bila dah atas2 tu berliku2 sikit, tapi sikit jek likunya.. xdela cam nak pegi fraser hill, cameron semua tu... ilek je. So nak masuk kena bayar - charge per head, tapi can sgt2 lupa berapa caj nye. Masuk, parking, dan hmmmm masa nak kuar dari avanza (supir) tu dah berduyun2 peniaga dtg kerumun. Hadeihhh sejak bila aku jadi retis nih... adoila rimas sungguh.

cakap byk memang x guna ihihi, so layan kan piccas je lah ye

 Dah sampaiiii


 Cantik je view ni, dengan rumput2 hijau dan kayu2 yang luntur warna

 Antara tempat yang mnjadi perhatian pengunjung untuk mengambil gambar snap snap
 itulah dia.. kawah gunung berapi aka tangkuban perahu
ada bau belerang/sulfur (wpon tak kuat)

Tak lama pon kiterang kat tp ni, sbb xde la apa sgt kat sini melainkan amik2 gamba tanda kita dah sampai ekeekek, then pusing2 tgk kedai2 souvenir
kedai souvenir mmg byk kt atas ni, sesuai sgt kalo korang nk cari souvernir utk bg kat member2 or sanak saudara... tshirt bandung and TP pon byk gak... cumaaaaaa
tak tahan mak aiii ngan rega nye.. memula derang akan letak kaw2 punya mahal.. tapi kita pon jual mahal gak la... jgn dilayan pastu sure dierang akan oanggil blk utk offer ngan lower price...

can xdela beli byk sgt souvenir kat sini, just beli purse kecik cute mute jek.. comel sgt can rasa

Souvenirs beli dari Tangkuban Perahu Bandung
 O ye lupa nak inform.. can x beli pon apa2 barang dari penjaja2 yang dok follow tu, mmg can x layan habes. Can pegi beli kat kedai2/gerai yang ada kat situ senang sikit... rimas la asyik nak ikut jek.. kat pasar baru ngikut, kat depan factory outlet ikut, kat TP pon nak ikut jugak? haih penat... kita yang penat tau bukan derang.. sbbnye panat nak ckp xnak, and penat nak buat2 tak nampak :( sigh

------------------

Dah tamat cerita TP
balik je dari TP kami pon gerak keluar
on the way tu kiterang singgah jap kat strawberry farm ( x ingat langsung nama dia apa tapi yg penting tempat petik strawberry la)

Strawberry farm kat bandung

Haaa... nampak tak ada orang yg tgh berdirin duduk tu?
kat sini pon ada org follow2 jugak ye kawan2 ahahahaah aku nak pengsan, merata2 di follow hokeh
tapi yg ni derang jual buah2an gitu
so agak menarik perhatian can
Benda yg dijual  adalah berries hokeh, dan harganya murah!!
(kalo nk compare ngan supermarket kat msia la ehehehe)
Ada black ada red waahhh sedapnye nmpk
Nak tengok ke rupanye?

Nahhhhhh ni dia..

Berries yang di jual kat strawberry park ni

Merah ni my hubby suke.. manis sgt

Black ni can suke sangat... manis gak tp dihujung2 tu ada rasa masam (tp bukan masam betul just dihujung lidah jek.. tapi x terlawan ngan rasa manis dia tu - sgt sedap hokeh)
Penjaja tu tgh mengambil stok blackberry dari kotak dia

Yang dibeli... IDR100,00 untuk 4 bekas
Tips :
Jangan beli awal2 semasa baru turun dari keta... 
sbbnye bila dah last2 kita dah nak balik dia kaan offer kaw2 punya harga ye... boleh dpt sampai 6 bekas untuk 100,000.. nyesal betol beli awal2 huhu

 So berbalik ke tujuan asal... asalnye singgah nak tgk strawberry (ala jakunnye aku strawberry pon nk tgk ahaha)
Mmg xnak picking pon, sbb x rajin nk masuk kebun dia tu

strawberry farm
so tgk je la buah2 yg dah dipetik... hmmm terus hilang rasa nk membeli
sbbnye nmpk kotor la... tgk la bekas tu
can faham derang xleh basuh buah yg dah dipetik tapi kot ye pon lap ke apa ke bekas tu
And kalo dah petik tukar le bekas yg lebih elok sikit utk display kt customer huhu
So terus je la kiterang gerak keluar dgn membawa 4 bekas berries ehehe

Strawberry yg dah dipetik... See kotor kan bekas dia

 So on the way balik kiterang plan nk singgah mkn
So supir suggest utk try makanan sunda yg mmg otw (mknn sunda lagi?? iyup xpe, coz i luv it sedap hokeh)
So dia stop kat restoran De Seuhah D' Lada
 
Restoran De Seuhah D'Lada Bandung
Menarik jugak restoran ni... looks classic and classy ehehe pepandai je aku
Memang nmpk interesting dgn pondok2 makan yg ala2 tradisional tu
 
Cantik kan pondok2 dia?
 So apa lagi order la kan... nak tgk menu2 dia?

Menu2 yang ada.. price dia leh tahan


So kami order sate goreng (macam dlm gambar yg atas sekali tu) Ianye bukanlah satay macam satay cucuk kat msia kita ni, tapi daging sapi (daging lembu ek) yang dimasak dgn sos apa ntah... Then kiterang jugak order jugak Ayam Ngumpet 1 ekor (pon ada dlm menu yg pertama kt tas tu)... dan Sup Ikan Gurame and sayur Kangkung Goreng... Plus sambal cili hijau

Sate goreng dan sup ikan gurame
ikan gurame tu ikan talapia kalo x silap 
Hubby suka sate goreng tuh dia ckp sedap.. can biasala.. dagin2 ni kureng sikit, tak try langsung pon

Ayam ngumpet
Hah... tu dia ayam ngumpet 1 ekor, nasib baik bukan ngumpat
mak aiiii sedap betul hokeh
seekor pon sikit je sebenanye, ayam2 kat indon kan mmg kecik2, macam spring chicken jek saiznye
rasa dia sgt sangat sedap! i like, derang perap ayam tu then goreng dgn daun pandan and daun limau purut.. perghhh mmg terbaik.

Kangkung Goreng
Rasa sayur ni okla.. not bad

Sambal cili hijau yang sedap
 
Then apalagi.. nasi putih lah
 
Otak otak bandung
 Otak2 ni kaler dia putih and dia macam kenyal2 liat
Rasa dia lbh kurang macam kopok leko
can cuma rasa sikit je sbb x suka makan otak2
Yang ni mmg derang akan letakkan je atas meja, so nnt dia akan kira berdasarkan jumlah yg kita makan


Surau pon ada kat restoran de seuhah d' lada ni
 Kalo rasa taknak stop byk2 kali leh la terus solat kat sini jugak
Surau dia bersih, tandas pon ada a few... senang jugak

So.. itu je la dulu yawww daaaaa

*******************

p/s : yang sebenonye, lepas balik dari jalan jalan kat taman wisata alam tangkuban parahu, makan2 segala, kiterang pagi ke pasar baru untuk kali yg ke2... sebabnye, masa ada byk lagi, baru kol 4 pm, kedai2 pon byk lagi yg bukak, plus can rasa cam nak tambah beli kain selai dua lagi ehehehe

tapi pics untuk pasar baru dah letak dalam entry yg lepas, so xyah letak lagi la eh...
kalo nak tengok jugak, sila refer link part 4 ni :
Cuti Cuti Bandung Part 4


Daaa.....



22 comments:

  1. Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki (sewa kereta, upah supir, petrol & parking)
    : Bandung City Tour = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

    Email: setiawantransport@gmail.com ;

    No Office: +622261699456 (call only) ;

    Facebook add : setiawantrans@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    Bandung Sewa Kereta membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Jakarta Airport - Bandung
    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV IDR 650,000
    Toyota Avanza IDR 650,000
    Toyota Innova IDR 750,000
    KIA Pregio IDR 900,000
    Isuzu Elf 12 tempat duduk IDR 1,000,000
    Isuzu elf Long 16 tempat duduk IDR 1,200,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.

    Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
    Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

    Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30d1 82f0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete
  3. APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


    NEED APARTMENT
    NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    blog travel : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    blog apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
    web travel : www.kya-travel.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage, Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms : +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email : Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  5. <<<<<<>>>>>>
    <<<<<<>>>>>>
    jom gi bandung murah jer

    Pakej 3D2N
    transport + hotel

    4 orang RM180 /orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM150 /orang. ( 3 bilik )

    hotel room type deluxe~king bed size with free wifi and buffet breakfast and water heaterdan
    transport di jamin best dan pemandu nya di jamin ramah ( baik )

    berminat shopping di Bandung,,

    bok now ,,,
    jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
    WhatsApp +6287722411941

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Jom melancong ke Bandung !!!
    Anda mencari alternatif kenderaan seperti Minibus, Van atau kereta untuk ronda dan membeli-belah di Bandung? Pihak kami menyediakan pelbagai jenis kenderaan dari 7 penumpang hingga 19 penumpang dengan harga bajet dan perpatutan.

    MPV (7 penumpang): Dari +/- RM115 (Rp 400K) sehari (Toyota Avanza, Nissan Livina, Suzuki APV)
    VAN (12-19 penumpang): Dari +/- RM255 (Rp 950K) sehari (Toyota Hiace, Isuzu Elf)

    Harga adalah termasuk kenderaan dan upah pemandu. Tempoh sewaan adalah 24 jam (hari yang sama). Tiada caj lebih masa. Ini TIDAK seperti sesetengah syarikat sewaan yang hanya menyediakan 12 atau 18 jam sahaja dengan caj lebih jika diatas 12/18 jam.

    Anda tidak perlu ragu dan membuang masa untuk mencari kemudahan seperti ini di laman internet. Hanya hubungi kami dan nyatakan bajet, umur, minat dan tujuan anda melancong ke Bandung. Kami akan sediakan tentatif perjalananan/lawatan yang sesuai dengan kehendak anda. Dan ia adalah PERCUMA. Kami juga menyediakan pemandu pelancong bagi kemudahan perjalanan anda di Bandung.

    Untuk harga minyak (petrol), kami menggunakan kaedah ANDA GUNA ANDA BAYAR. Bermakna anda hanya bayar mengikut meter penggunaan minyak. Ini sekaligus dapat mengawal bajet kewangan anda. Sebagai contoh, keseluruhan perjalanan di Kota Bandung tidak lebih dari Rp 50K hingga 100k satu hari. Untuk tol dan parkir pula, ia bergantung kepada harga tol dan parkir itu sendiri.

    Hubungi kami untuk harga istimewa dan maklumat lanjut.

    Sebarang tempahan dan soalan;
    SMS/Whatsapp/iMessage/Call :
    +62 818 0201 5555 & +62 821 15161817 (we speak fluent english as well)

    Kami juga menyediakan khidmat perhantaran dari lapangan terbang ke hotel atau lokasi yang dikehendaki.

    Syarikat kami menawarkan harga yang sama dan berpatutan kepada pelancong tempatan dan luar negara. Tidak ada perbezaan harga samaada untuk tujuan perlancongan atau urusan perniagaan.

    Adakah anda mahu melancong sambil meneroka Bandung? Jangan risau, kami menyediakan perkhidmatan sistem audio dan video untuk menerangkan sejarah, kesenian, budaya dan tempat menarik di Kota Bandung. Terdapat lebih seratus maklumat tentang membeli-belah, makanan, penginapan dan tempat tempat menarik dari risalah yang kami sediakan.

    Tempahan dan maklumat penginapan, tiket dan makanan juga disediakan.
    Cepat. Hubungi kami segera..

    ReplyDelete
  7. Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, fee parking tiket, makan pemandu.

    Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
    Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

    Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 838 2178 9103
    WhatsApp : +62 838 2178 9103
    email: icanyorke@yahoo.com
    bandung-indah.blogspot.com
    bandung amanah tour & transport

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  9. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum , kami dari trans459bandung.com, nak menawarkan pakej hotel and transport kat bandung dan Jakarta .
    Sila compare dengan company lain jer!!!!

    Contac
    whats app : +62 853 222 30 787
    email . : trans459bandung@gmail.com
    website . : www.trans459bandung.com

    hanya 273rm per person semasa 4day 3night (included 3 room TEBU HOTEL *** bukan hotel kat pelosok ya tapi kat town , breakfast, and transport yang canteq dan selesa) PRICES START FROM

    1. 6 person 273rm
    2. 4 person 340rm
    3. 2 person 454rm

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum
    Maaf.. tumpang share/promo..
    Jom bercuti ke Bandung bersama
    Memory Bandoeng Travel & Tours

    Kami menyediakan khidmat sewa kenderaan.
    Kadar sewa sehari - kereta+petrol+parking+driver(tour guide)

    - Suzuki APV, Toyota AVANZA
    Daihatsu Xenia, Luxio - 7 Seater
    IDR450K
    - ISUZU ELF Short - 12 seater
    IDR750K
    - ISUZU ELF Long - 19 seater
    IDR950K
    - Hi Ace - 16 seater
    IDR950K
    - KIA Pregio - 9 seater
    IDR650K

    Kami juga menyediakan pakej2 dengan harga yang berpatutan.

    Tempahan/Runding Harga/Pertanyaan
    PM, Call/Whatsapp :
    - Cepokta Bisaajja +6285324228854
    - Alma Medina +6281224420758
    Email: memorybandoeng@gmail.com

    Insya Allah servis yang termurah dan terbaik dari kami

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum
    Maaf.. tumpang share/promo..
    Jom bercuti ke Bandung bersama
    Memory Bandoeng Travel & Tours

    Kami menyediakan khidmat sewa kenderaan.
    Kadar sewa sehari - kereta+petrol+parking+driver(tour guide)

    - Suzuki APV, Toyota AVANZA
    Daihatsu Xenia, Luxio - 7 Seater
    IDR450K
    - ISUZU ELF Short - 12 seater
    IDR750K
    - ISUZU ELF Long - 19 seater
    IDR950K
    - Hi Ace - 16 seater
    IDR950K
    - KIA Pregio - 9 seater
    IDR650K

    Kami juga menyediakan pakej2 dengan harga yang berpatutan.

    Tempahan/Runding Harga/Pertanyaan
    PM, Call/Whatsapp :
    - Cepokta Bisaajja +6285324228854
    - Alma Medina +6281224420758
    Email: memorybandoeng@gmail.com

    Insya Allah servis yang termurah dan terbaik dari kami

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum
    Maaf.. tumpang share/promo..
    Jom bercuti ke Bandung bersama
    Memory Bandoeng Travel & Tours

    Kami menyediakan khidmat sewa kenderaan.
    Kadar sewa sehari - kereta+petrol+parking+driver(tour guide)

    - Suzuki APV, Toyota AVANZA
    Daihatsu Xenia, Luxio - 7 Seater
    IDR450K
    - ISUZU ELF Short - 12 seater
    IDR750K
    - ISUZU ELF Long - 19 seater
    IDR950K
    - Hi Ace - 16 seater
    IDR950K
    - KIA Pregio - 9 seater
    IDR650K

    Kami juga menyediakan pakej2 dengan harga yang berpatutan.

    Tempahan/Runding Harga/Pertanyaan
    PM, Call/Whatsapp :
    - Cepokta Bisaajja +6285324228854
    - Alma Medina +6281224420758
    Email: memorybandoeng@gmail.com

    Insya Allah servis yang termurah dan terbaik dari kami

    ReplyDelete
  14. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / RM 129/ USD 35
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    cp : aulia

    ReplyDelete
  15. Salam ...
    Sila Diperkenalkan, promo
    Pakej cuti baru kami, bagi yang suka pengalaman baru perjalanan, anda boleh memilih bandung, jakarta atau bali untuk destinasi anda .. !!


    Harga pakej
    bermula dari RM196 .. !!

    Kami menyediakan banyak pilihan untuk perjalanan anda, semua dalam pakej 4H3M, 3H2M, 1h berjalan-jalan , pelancongan bandung-jakarta, sewa kereta, pakej honey moon, pakej shoping, Pakej Golf, atau anda boleh memilih jadual yang anda mahu dan banyak lagi ..

    Ini salah satu kegemaran pakej berdasarkan pilihan pelanggan ialah:

    -4 HARI 3 MALAM package-
    # 6 orang RM315 / orang
    # 4 orang RM375 / orang
    # 2 orang RM499 / orang
    Butiran pakej adalah:

    Tebu HOTEL ***
    ~ New Hotel di pusat bandar di Bandung,
    ~ Hanya 200 meter dari Jalan terkenal di Bandung, ~ Ramai Factory Outlet sekitar kawasan ini.

    KERETA TERBARU
    ~ Toyota Avanza
    ~ Suzuki APV
    ~Suzuki luxio
    ~ Toyota kijang Inova
    ~ Van 10 seat dan 15 seat
    ~ Mikro bas 30 seat
    ~ Big Bas 45 seat

    Untuk maklumat lanjut mengenai pakej-pakej lain boleh melawat www.trans459bandung.com
    Atau e-mel di:
    trans459bandung@gmail.com
    Whatsapp:
    +62 8112200180

    "best partener for your epic journey"

    Regards,
    trans459bandung

    ReplyDelete

  16. PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan-Puan Abang-Akak

    Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

    Perkenalkan saya mochammad rayhan Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung.

    seperti :

    - Pasar Baru trade center
    - Toko Tiga (Branded Jeans)
    - depasion factory outlet kain potong
    - Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men,The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )


    - Gunung Tangkuban Parahu
    - floating market lembang
    - Kebun Strawberry
    - lunch at kampung daun
    - Membeli-belah di Rumah Mode &
    - Cihampelas Jeans Centre / ciwalk shopping mall
    - Jalan Dago (Grande, Episode, Edward
    Forrer, gossip,level, etc)

    -kawah putih crater
    -ladang tea
    -situ patenggang
    -rumah kain sulam taman kopo /rumah kain sulam & telekung pesona
    -cibaduyut-shoes and jacket leather original


    -Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    -paris van java shopping mall


    Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115

    # Toyota Innova (7 seat)
    Rate: IDR 500.000 or RM 150

    # KIA PREGIO (8 seat)
    Rate: IDR 500.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 600.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 800.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 800.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap MOCHAMMAD RAYHAN ***** (Insya Allah) jom-jom gi Bandung murah jer

    Terimakasih,
    Mochammad Rayhan

    JOM BOOK NOW

    Call/Text/ WhatsApp : +62812-2469-7311 (RAYHAN)
    Email : mochammadrayhan168@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Perkenalkan kami dari ABIM TRANSPORT BANDUNG
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour service di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa tuan / puan ke semua tempat favorit kat Bandung.
    SEPERTI :

    *Pasar Baru trade center
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )

    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural,)

    *rumah kain sulam
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    RATE / DAY Jom tempah transport murah kat Bandung .

    *Suzuki APV ( 7seat ) RM 115
    *Toyota Avanza ( 6seat )RM 115
    *daihatsu luxio (7seat ) RM 115
    *Toyota Innova ( 7seat ) RM 150
    *KIA Pregio (10seat) RM 160
    *Isuzu Elf (10-15 seat) RM 200
    *Isuzu Elf Long (16-19seat) RM 250
    harge transport / 14 hour from 8am To 10 pm
    *include:
    -Pemandu + Parking + tol + pemandu
    *insya allah service kami yg terbaek
    *Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu
    *maklumat penerbangan:
    *No talipon
    *nama hotel (di mana tuan/puan tinggal di Bandung.)
    * company kami tak payah deposit
    Jika tuan/puan mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui
    *e-mel -abimtourandrentcar@yahoo.co.id
    *sms/ call / whatsapp :+6281220553050 (fast response)
    -konsultasi percuma

    NB: *Your comfort is our priority

    ReplyDelete
  18. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131

    Semoga inform yg saya berikan dapat
    memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete


  19. Jom Semua Bercuti Kat Bandung
    Promote Promote Special Offer nihhh
    Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
    murah nye sampaiii pengsan ni

    Harga kasih sayang jer Hanya 585rm per person

    pakej gold (included breakfast, lunch,dinner,hotel, entrance fee and transport) at bandung

    butiran perjalanan
    Day 1 
    > airport bandung
    >Pasar Baru membeli belah 
    >lunch at kampium bistro
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet Jalan Riau
    >dinner at iga bakar mas giri

    Day 2
    >Tangkuban Parahu
    >floating market
    >lunch at klc cafe
    >deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole / floating market
    >Strawberry farm and tea park 
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street(cihampelas walk)
    >dinner at balacan

    day 3
    >kawah putih or trans studio bandung (option=pilih salah satu jer)
    >lunch at rumah makan padang simpang raya
    >cibaduyut street
    >paris van java shopping mall
    > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
    >dinner at ikan bakar pa chimet

    Day4
    >check out hotel bandung
    >Airport transfer

    term and condition

    *total rate nye per person adalah

    585rm per person if confirm 6 person


    *rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

    *rate included 3 bilik. 1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah dbest pasar baru hotel bandung

    *RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

    *rate is included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai dengan jadual flight)

    *no hidends charge

    whatapps or email laju-laju : 

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email :
    ahmadalifabandungtour@gmail.com

    ReplyDelete
  20. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350K Rupiah

    ●8 seater innova 450K Rupiah

    ●9 seater pregio 500K Rupiah

    ●11 - 14 seater 600K Rupiah

    ●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

    ● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

    Rate daily sewa Kereta included :
    ☆ Driver as a vip guide
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ 8am to 10pm tour
    ☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus


    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  21. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  22. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [7-10 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [8-10 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
    WhatsApp :+6282214268400
    WhatsApp :+6287825410700
    FB Syarikat : Punaza Besttour
    Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
    Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
    Website : :http://sewakeretamurahmelancong.blogspot.co.id

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete