Search in Canteq's Blog

Wednesday, March 27, 2013

Bercuti ke Bandung - PART 1

motif rama-rama













LAIN-LAIN KISAH PERCUTIAN KAMI KE BANDUNG NI :

Cuti Cuti Bandung Part 1
Cuti Cuti Bandung Part 2
Cuti Cuti Bandung Part 3
Cuti Cuti Bandung Part 4
Cuti Cuti Bandung Part 5
Cuti Cuti Bandung Part 6 



so, mana nk start story pasal kisah kami bercuti di bandung ni? can start ngan first day dulu lah...
btw kami ke sana 5 hari 4 malam
bertolak from LCCT pukul 3.25 pm, 2 jam selepasnye sampai le ke bandung
Tapi harus diingatkan yek.. kat bandung time derang 1 jam lebih awal dari kita... 
so kalau nk sola ke ada apa2 appointment ke pls tukar time kat jam/handphone tu
Lagi pulak sana terang nye cepat... kalo pukul 6 pagi tu mmg mcm 7.30 pagi kat malaysia... 

Dalam flight tu steward n stewardess akan distribute declaration form... ha time ni lah nk kena declare kalau2 ada bawak bnda bukan2 atau bnda2 yg ditanya...
ni borang yg perlu kita isi masa kt dlm flight tu


Declaration form yg korang kena isi sebelum sampai airport bandung

Ini kelakar hihihihi

Nasi Ayam Uncle Chin jadi pengalas perut kami

Dalam kol 4.30 pm (5.30 pm waktu malaysia) sampai lah kami ke bumi bandung, now pic airport bandung namanye Bandara Husein Sastranegara Bandung
Airport ni sangat kecik hokeh.. so dun expect much...
Xde boutique indah, juga tiada butik2 handbag yg memahal tu... kaunter teksi pon kecik aje (nasib baik ada)

Airport Bandung
Bila sampai di airport, biasalah settlekan imigresen dulu, xde apa yg nk ditakutkan sangat kat airport ni... beg pon langsung tak di bukak...
So kiterang pon terus ke kaunter teksi and amik teksi utk ke hotel
1 way charge dia IDR50K.. lebih kurang RM15 lah kan... boleh lah tu

Pakcik yg bawak teksi tu ada offer kalo nk amik dia jadi supir utk ronda2 sekitar bandung
 Tapi dia offer sampai IDR650k 1 hari... omakkkkk aiiii mahalnye
Takpela pakcik...kiterang prefer naik cab aje... blue bird byk ehehehe

Sampai kat hotel terus check in...
Ops lupa kitorang stay kat the trans luxury hotel... 
hotel ni mmg attach ngan trans mall dan trans studio jugak... weeeeeee mmg best! 
Dah penat dah menaip ni... kasi korang layan picca je lah...
 
The Trans Luxury Hotel Lobby.. reception counter

 

Our room - 1028



 I really love the facilities offered by the hotel...


Trans Luxury Hotel Room

Design kat dalam bilik, yg kami amik ni bilik premier king...
Bilik mmg comfy... tilam and bantal yg sangat best... bantal dia mmg besar... bukan takat katil, bantal pon king size... astro channel pon banyak...

TV channel provided

Bathroom facilities

Our bathroom

i really like this... having separate shower room and toilet... plus separate bath tub

Tapi satu je yg can x berkenan... nape la derang letak mineral water kat dlm washroom... huhuhu

Tapi kawan2.. info penting.. kalo nak ke bandung please bawak universal travel adapter... coz kat sana socket / power point (tempat cucuk plug)  dia tak sama... tgk pics kat bawah ni


travel adapter yg can bawak
Luckily kat Trans Luxury Hotel ni derang provide USB port for charging various devices
Senang lah nak charge all the gadgets, sbb mmg can bawak satu jek travel adaper tu
kalo nak harapkan yg satu tu jek, alamat jenuh la nak menunggu semua phone and tabs habis di charge...
lega sgt2 ada usb charger ni, mmg menyenangkan keje

USB charger port ~ provided in the hotel room

Daa... sempat mengarang untyuk day1 je lah dulu arini...
Ada masa, rajin2 can tulis cerita sampai ke Day 5 yek...
Daaaaaa....

Tuesday, March 26, 2013

Baru balik dari Bandung Indonesia

Ye... can baru balik dari Bandung Indonesia
lama ke kat sana? hmmm 5D4N aje... 

memang seronok... part paling seronok sbb dapat shopping kat pasar baru secara tak sedar diri
berjuta2 rupiah dihabeskan...
hadoihhh... mmg la currency dierang kecik tapi kalo dah blanje nye berjota2, mau kopak jugak kan...
btw rega kain baju, kain batik, baju sulam, telekung sulam yg bermacam2 pesen mmg jauh lg murah dar kat malaysia ni... mmg murah sangat... choice pon mmg agak byk bagi can... cukup utk buat kita rambang mata
itu yg boleh buat kaum hawa x sedar diri bila menyopping kan...ehehehe
sempat dua kali pegi pasar baru 2 hai berturut2 ehehe... beli brg sendiri campur dengan brg2 yg orang kirim...
Tapi harus diingatkan, sila tawar dengan harga yg sangat rendah and jgn main amik je dgn rega yg derang letak... 


can pegi 19 - 23 march 2013, ngam2 a week before cuti sekolah.. so xdelah sesak sgt time pegi blk, n time shopping... coz katanye kalo time cuti sekolah msia, mmg penuh ngan org kita kt sana kan...

Nak tengok piccas ke... hokeh for the time being mmg x smpt nk haplod gambo2 masa kat bandung itu ari
tapi can promise akan haplod dlm masa terdekat ni yek... daaaaaa

Ni link kisah2 perjalanan percutian can sekeluarga (ecewah macam besar sgt keluarga nye, bertiga jek pon) ehehe 

Cuti2 Bandung Part 1
Cuti2 Bandung Part 2
Cuti2 Bandung Part 3
Cuti2 Bandung Part 4
  Cuti2 Bandung Part 5 
Cuti Cuti Bandung Part 6    





nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity