Search in Canteq's Blog

Sunday, July 31, 2011

Puasa Dah Ke?

Mmm... nak raya dah ek... 
Eh syilapsss... syilapss... dah start posa dah ek...
Bermakna, da start terawih jugak la... 
Dulu kalo 1st day terawih py la suka gile can nak pg.. excited gitu... 
iye la... khonon2 nak jadik cam baby baru lahir gitu kekdahnye... wpon aku sedar aku ni byk dosa huhuhu... Tp tulah... kekadang excited nye tu dtg masa awal2 posa jek.. bila dah makin byk posa, makin lemah pulak lutut can nie.. haduuu

Hmm... bg yg bujang senang sikit nk berterawih kan.. jadik sbl sampai masanye anda berkahwin dan beranak pinak.. rebutlah pelunag yg hado... sbbnye.. bila dah kawen (sbl ada anak) ok lagi... xde prob nk g terawih.. Leh buat ala2 pasangan muslim sejati gitew.. pg terawih ngan hubby sama2... pastu jimat pulak belanje sbb dah morih kat masjid tadi ekeke...

Namun hidup anda akan mula berubah bila dah ada anak nnt (ni ditujukan khas buat kaum hawa) memandangkan anda akan menempuh alam yg agak sukar utk ke masjid berterawih spt taun2 sbl nya... iye la.. cuba bayangkan kalo anak anda itu umo nye < 1 taun.. sapa nk riba dia tuh kalo time anda tgh sujud? Caner plak nak buat bila dia merengek2 mintak susu pr perut kembung.. ataupon dia poo poo... And kalo dah >1 taun lak.. mmg x perlu didukung n diriba.. tp taukah anda ke mana dia pg waktu anda sdg khusyuk berterawih? Ohh... boleh kah anda khusyuk apabila tdengar suara anak anda dgn nyaringnya menanyi pelbagai lagu faveret dia sambil berlari2 seriang2nya bersama dgn kawan2 yg baru dikenali nya kurang 5 minit lalu?

Unless bila dia dah besa sikit.. dah 4 taun.. da cerdik.. da leh paham apa yg anda larang, apa yg disuruh... dan paham bahasa jelingan serta cubitan ahahahaha.... Jadik mungkin (mungkin sahaja ye, bukan pasti) dia akan behave...

So... sama2 la kita berdoa smoga kita dipermudahkan utk menjalani segala ibadah.. baik puasa, mahupon terawihnye.. dan x lupa juga utk bertadarus...

Selamat berpuasa utk smua... kalo bawak anak2 pg masjid jgn lupa tinggalkan sedkikit jelingan maut b4 anda perform prayer... ehehehe


Saturday, July 30, 2011

Dateline ke Deadline... Mana satu betul?


Selalu can notice tentang kesilapan penggunaan kedua2 term ni... dateline or deadline? 
X dinafikan ramai yg tersilap menulis perkataan dateline wpon maksud sebenar yg hendak disampaikan mereka adalah deadline...
Memandangkan semalam can ada menegur seseorang tentang kesilapan yg tidak disedari ini, maka rasanye elok jugak harini can menulis n3 pasal dateline vs deadline ni.
Jadi bgmana nak bezakan kedua2 term ni?
Ok, mari kita usha... canteq..

Dateline : 

Bila nak gune dateline nie?
Apa maksud dateline nie?
Ok, xde apa yg salah or silap ngan perkataan dateline ni.. cuma penggunaanye saje yg perlu dibuat ditempat yg betul... Dateline ni refers kepada "date line" kat dalam sotkabar2 yg tetiap ari kita baca tu... setiap berita ada date line dia... yg biasanya akan dimulakan dengan date (tarikh) dan nama tempat kejadian... Seperti kebiasaan yg kita slalu jumpa... Contohnye: Petaling Jaya, 21 Julai, seorang guru telah ditangkap kerana menikmati masakan pelajar yeng berumur 2 tahun setengah di kantin sekolah... Gitule lebey kurg khannn.... 

Deadline :

Bila pulak leh guna deadline?
Apa pulak maksudnye deadline?
Okeh, deadline nih maksudnye cam tarikh luput gitu le kekdahnye... tp bukan tarikh luput mknn ye
Ala2 tarikh akhir utk siapkan sesuatu tugasan mahupon utk menghantar sesuatu,  mahupon utk melaksanakan satu2 perkara... Contohnye : Deadline utk kome sumer submit assignment mengenai ujikaji ulat lipan bawah tanah ini ialah pada 13 August 2011... X bole lewat barang sehari dua.. Lewat submit kalu, markah juga saya kasi potong... 

Haa.... nampak dah perbezaan antara dateline ngan deadline nih? 
Harap2 anda smua dpt renung2 kan... dan selamat beramal!



Wednesday, July 27, 2011

Restoran Tupai Tupai

Hola... pnah dengar tupai tupai restaurant?
If dok area kl, mesti ramai yg dah biasa ngan restoran ni...
Kalau u guys tahu kat mana letak nye bgnn DBP, senang lah nk carik restoran nih

Apa special nye tupai tupai nie...
Agak special.. sbb dlm tgh2 bandar kl ni.. anda still boleh menikmati suasana kampung kat tupai2 ni...
Ada sudut yg di dekorasi khas ala2 kampung, yg mana pengunjung restoran berpeluang utk menikmati hidangan sambil bersila...
Dihiaskan dengan bentuk pondok2 kecil beserta atap daun (alamak daun apa tah... daun nipah kot)
Sungguh cantik sekali...
Namun kalo nak merasa kelainan duduk di pondok2 cantik ni.. haruslah dtg awal ataupon book awal2 ngeheheh... 
Sbbnye ia sentiasa mnjadi rebutan pengunjung2...

Suatu ketika dulu can agak selalu juga berkunjung ke sini
Almaklumlah rakan serumah masa tu kenal rapat dgn pemilik restoran tupai2 ni..
Slalu lah juga dpt merasa makan free sambil ditemani si selebriti tersebut...
Skang x sure dia masih pemilik restoran ini atau tidak... 

Dari segi harga.. tidaklah keterlaluan mahal... namun a bit pricey... 
Dulu kala can suka makan dia punya butter rice with kebab.. sedapp... menjilat jari jugaklah wpon makan guna sudu garfu ehehe...
Selain dari order2 mknn panas and western,
Sekali sekala boleh bertukar selera merasa steamboat yg disediakan oleh pihak tupai2 ni...
Jom usha pics ya...



 Pic kat atas ni.. 2 jenis kuah yg kita boleh pilih... Ada 3 jenis kuah smuanye.. tp kita bole pilih mana2 dua kuah lah... Yg kat atas nie.. sblh kiri kuah sup ayam, kanan tomyam kelapa... lagi satu choice yg ada (yg weols x pilih) is tomyam biasa... saje nak try caner rasanya tomyam kelapa ni... sedap ke...
 Mmm.. boleh tahan sedap jugak lah...


 
Ni some of the varieties yg ada... 
sikit je hokeh... mlm tu cam x larat nak mkn byk2 ahakhak...
padahal berkali2 can bgn duduk pg amik mknn...
Ni biasala jus...
ni some of d seafood yg available...
Dari segi choice.. xle byk gile... sebenanye mmg byk sbb kita leh nmpk meja yg panjang derang letak smua brg2 mntah nie...
cuma lebih kpd segala jenis macam 'ball' lah...
yg seafood ori... 
antara haiwan yg ada, udang, ikan, dan haiwan yg bercengkerang.. ada bntuk pnjg, bulat etc.. Xtau can nk sebut nama2 haiwan tersebut ehehe
ikan kalu, x byk sgt
ikan pon cuma ikan kecik2 jek...
x macam kat tmpt buffet steamboat lain...
even yg kat bangsar (xnak sebut nama rstoran) tu pon lg byk pilihan ikan dia wpon brg2 lain xde sgt
ikan besar2 byk kat sana.. tp sini.. cuma ikan2 laut yg kecik je lah...
Dun expect much on the fresh seafood ya...

 pic atas ni adalah pics haiwan2 laut segar
errr tapi ada gak haiwan darat cam ayam, hati, pedal...
n serba sedikit 'ball'
More pics... sila usha
Well, this side really looks nice... 
Byk gile sayur yg derang provide...
in terms of sayur mmg leh puji sbb so far... byk2 tempat mkn seafood buffet, inilah yg plg byk sayur dia (setakat yg can pnah pg la)...
Pic ni pon separuh jek.. ada lg kat hujung sana... meja dia pjg utk letakkan sayur2 ni... tp xnmpk nak snap smua
U can see ramai customer yg tgh queue
Table mmg penuh mlm tu...
Almaklumlah tgh2 kl nih x byk restoran yg buat buffet seafood
This is the signboard outside of the restaurant


And this pic was taken from the parking area...
Nak parking keta mmg x susah sbb derang ada tanah yg agak besar kat depan ni utk customer park...
Sekian, review dari can...

Resepi Nasi Goreng Kampung Exam


Nasi Goreng Kampung Version Bz, Malas n Quite Plain...
Ni mmg time mls sungguh2 nie... sbb can sgt bz... teramat2 lah...
dis week tgh training sebenonye... pastu nnt at the end of the tarining kna sit for an exam la pulak...
Agak ngeri disitu.. yg mana exam ni wajib lulus pulak...
haih... kna curik2 masa study lah sket
Ingat cam mls nk masak...
Tp mls gak nk mkn luar...
So belek punya belek.. hah... buat je la nasi goreng kg... memandangkan ikan bilis agak byk lg...
Telur pon ada...
Lain2 lauk xyah.. udah cukup. Kang terlebey protein pulak ahakhak (ayat kaver baeekk punye)...
Sayur pon masuk ala kadar jek.. en. kobis + carrot... gitu2 aje udah le..
Itu yg nama nasik goreng ni jadik "Nasi Goreng Kampung Exam" ehehe sbb tuannye buat time ngah bz dok stadi tok exam... huhuhu...

Hidang nye pon xde main bntuk2 mangkuk bulat ke apa ke.. main letak je terus lam pinggan.. then senduk sdiri ehehehe... sekali sekala volley kan... 


Meh usha sket :

Bahan2 :

- Nasi 2 cawan
- Telur 2 biji
- Sedikit sayur kobis - dipotong
- setengah batang carrot - didadu

Bahan2 tumbuk (xnak tumbuk, blend aje pon voley) : 
 
- Ikan bilis 1 genggam (ikut tgn masing2 la ek.. agak2 la ek.. jgn la genggam sebesar2 nye heheh)
- Cili padi 5 tangkai
- Cili besar 1 tangkai
- Bawang merah 4 ulas
- Bawang putih 1 ulas

** ikan bilis hendaklah dimasukkan last sekali ke dalam lesung batu anda... n tumbuk ala2 lemah gemalai aje ye supaya ikan bilis tu x hancur sgt...


Cara2 :
  1. Panaskan minyak 2 sudu besar
  2. Masukkan kesemua bahan yg telah ditumbuk tadi
  3. Tumiskan sehingga agak garing dan bau dah menusuk idung
  4. Pecah 2 biji telur yg telah dibasuh...
  5. Masak sekejap dan kacau2 kan...
  6. Kemudian masukkan pula garam
  7. Bila dah agak sebati dan garing kesemua bhn2 tadi.. masukkan pula carrot 
  8. Kacau2 sekejap sbl dimasukkan kobis...
  9. Then masukkan pula nasi
  10. Kacau sehingga sebati...
  11. Angkat dan hidangkan kepada org2 yg sedang kelaparan... sedia utk dimakan ehehe


Tuesday, July 26, 2011

Hati Ayam Goreng


 Anda makan hati ayam?
Can tau... ramai yg x makan... tp ramai jugak yg suka...
Bg can pulak.. bole je makan asalkan buat garing2 sket... kalo lembut2 sgt, can x berapa suka...


Usha sket ya... resepi ni can amik dari K.liza ye (thanx k.liza)... tapi biasalah.. olahan mengikut citarasa sdiri...

Bahan2 :

- Beberapa ketul  hati ayam
- Serbuk kunyit
- Garam
- 1 biji limau kasturi (just amik perahan airnya saje wokey)
- 1 labu bawang besar dihiris
- 1 tangkai cili besar
- 2 ulas bawang putih
- 1 cm halia - dipotong

Cara2 :
  1.  Hati ayam yg telah dibersihkan perlu ditoskan sekejap.. kalo x.. meletup2 masa menggoreng nnt
  2. Gaulkan hati tersebut dengan garam dan serbuk kunyit
  3. Panaskan minyak masak (agak2 separuh tenggelam hati tersebut)
  4. Gorengkan hati ayam tersebut hingga garing
  5. Bila dah garing, angkat dan masukkan ke dalam pinggan.
  6. Minyak yg telah digunakan tadi akan diguna balik utk menumis bhn2 lain tp buangkannye separuh (tinggalkan sikit je lam kuali)
  7. Kemudian mulalah menumis bawang putih dan halia.. 
  8. Diikuti dgn cili besar serta bawang besar
  9. Masukkan juga air limau kasturi tadi..
  10. Kacau rata ... sedia utk dihidangkan...

Sunday, July 24, 2011

Resepi Bruschetta Malaysia

Owh... ada ke bruschetta malaysia? hihihi...
apa2 je la kan...
yg sebenonye.. can main kasik je nama ni (sperti slalu)
memandangkan can buat ikut resepi bruschetta (wpon tidak sepenuhnya) namun telah diolah mengikut tekak org msia spt can... dan juga mngikut apa saje bhn yg ada lam fridge can...

tapi konsepnya still lagi guna roti as a based, n on top kita taruk sayur + tomato
bole la tu kan...
nak mnunggu can buat sdiri baguette aka french loaf tu... rasanya ntah bila...
nak pg bakery pulak malas...
makanya... roti gardenia jugak lah yg jadik sasaran...

jadik... hasilnya agak lain lah sikit.. sbb bila pakai gardenia ni, dia x keras cam baguettetu.. so rasa dia agak lembut lah sikit ek... so utk mndapatkan impact yg agak2 keras rangup, ada antara roti ni yg can bakar.. kasi toast sket sblom letak topping...

so hasilnya cam lam pic ni lah...
x berapa nk cantik sbb can potong2 kan roti gardenina tu jadik 4 pcs
nak bagi kecik.. senang nak masuk mulut kan...



okla... membebel punya bebel.. ni la dia bahan2 utk resepi bruschetta versi can ni....
mmg mengikut sesuka hati can aje ye kawan2

 kat atas ni bahan2 asas yg perlu ada kalo nak buat bruschetta
kalo agak2 xde pon xpe.. gantikan ajer ngan apa2

 yg kat atas ni plak kesemua bahan2 yg nak dijadikan topping bruschetta tu nnt...
potong sedadu dadu nya

alamak... x jelas ek... ni kasi full view.... 
haaa.. mari can list kan bahan2 lam picca atas ni 
kita start ngan tomato (assume jarum jam kol 12 ek...pastu kita baca ikut clockwise)

Bahan2 - dipotong dadu :
  1. Buah tomato
  2. Capsicum kuning (laen kaler pon bole je)
  3. Daun sup (can taruk daun sup ye memandangkan xde daun2 lain, lgpon ni bruschetta versi malaysia, so xde la oregano bagai ehehe)
  4. Isi ayam
  5. Chicken frankfurter
  6. Bawang besar
  7. Bawang putih (yg kat tgh2 tu)
kemudian, ada 2 lagi bahan (yg x dipotong dadu hehehe)
  1. minyak masak
  2. satu tin sos spaghetti prego - can guna yg original... apa2 pon bole ya...
  3. Garam
Cara membuatnya :
  1. Panaskan sedikit minyak
  2. Tumiskan bawang putih + bawang besar yg telah di dadu td
  3. Masukkan pula sos prego
  4. Tumis sekejap
  5. Masukkan pula isi ayam + franfurter
  6. Kacau hingga masak
  7. Then boleh lah masukkan all the sayur yg tlh didadu td (kecuali daun sup)
  8. Masukkan sedikit garam (sikit je tau coz sos prego tu dah ada rasa) - or some people may want to have it without salt... terpulang lah ye
  9. Last sekali baru masukkan daun sup
  10. Kacau2 sekejap.. n angkat
  11. So masukkan dalam satu mangkuk
Cara penyediaan :
  1. Roti gardenina dipotong 4
  2. kalo nak rangup.. bakar sekajap dlm oven or atas pan
  3. Kemudian letakkan bhn2 yg telah dimasak td sbg topping...
  4. tadaa... siap
 

Wednesday, July 20, 2011

Laluan MRT Sg. Buloh - Kajang

Ni dia laluan MRT yg terkini diumumkan oleh PM kita...
So pada sesiapa yg mmg ada property (sebarang rumah atau apa2 asset lainnya) area laluan MRT ni, bolehlah senyum dengan lebar... wpon jangkaan pembinaan stesen2 MRT ni akan dibuat pada November nnt.. dan dijangka akan siap pada 2016. Manakala ia akan mula beroperasi pada Januari 2017 (mengikut jangkaan daripada sumber berita harian 8 Julai 2011 spt yg tertulis di bawah). Asset2 ini pasti akan melonjak naik harganya apabila projek MRT tersebut sudah siap dibina.

Sila usha pic di bawah utk melihat route atau laluan MRT yg akan menghubungkan sg. buloh - kajang ini.

sila klik pada gambar utk lebih besar
Sedikit berita mngenainya... jom usha :
Laporan dipetik dari Berita Harian 8 Julai 2011


KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak berkata projek Lembah Klang My Rapid Transit (MRT) dijangka menjana antara RM8 bilion dan RM12 bilion di segi projek limpahan.

Perdana Menteri berkata, projek itu akan turut meningkatkan pembangunan hartanah dengan anggaran nilai RM15 bilion di segi hartanah baharu, yang dijangka disiapkan di dalam tempoh 10 tahun akan datang.

“Pendapatan Negara Kasar RM3 bilion diunjurkan dijana berasaskan kenaikan 20 peratus di segi nilai projek komersil dan kediaman antara jejari 0.5 km dan 1.0 km pada laluan MRT itu di dalam tempoh 10 tahun akan datang,” katanya semasa pelancaran projek MRT dari Sungai Buloh Kajang.

Najib juga mengumumkan kelulusan jajaran akhir projek MRT itu, yang sebaik disiapkan, akan memanfaatkan lebih 10 juta pengguna.

MRT itu direka bentuk menjadi tulang belakang ke arah mewujudkan rangkaian rel antara bandar yang terdiri daripada Transit Aliran Ringan (LRT) dan Sistem Komuter KTM.

Sementara itu, Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) Tan Sri Syed Hamid Albar berkata pelancaran dan pengumuman jajaran muktamad, kerja pembersihan tanah akan bermula bagi laluan Sungai Buloh-Kajang (SBK) itu, iaitu laluan MRT pertama yang dikhususkan bagi inisiatif Greater Kuala Lumpur.

MRT itu adalah projek infrastruktur awam terbesar yang dilaksanakan oleh kerajaan sebagai sebahagian daripada Program Transformasi Ekonomi.

“Projek itu akan menyaksikan permulaan kerja tanah di tiga lokasi sepanjang jajaran itu di Sungai Buloh, Cochrane dan Semantan,” katanya.

Beliau juga mengumumkan kajian kemungkinan yang sedang dilaksanakan bagi mengkaji daya maju menyambung sistem itu ke Johor Bahru dan Pulau Pinang.

“Inisiatif itu adalah sebahagian daripada perancangan jangka panjang SPAD bagi memastikan sistem MRT dan rangkaian pengangkutan yang lebih meluas boleh digunakan oleh setiap lapiran masyarakat,” katanya.

“Pembinaan laluan Sungai Buloh-Kajang sejauh 51 km itu akan bermula pada November apabila pakej tender pertama diberikan,” katanya, sambil menyatakan bahawa projek itu dijadualkan disiapkan pada 2016 dan memulakan operasi pada Januari 2017.

“Sebaik beroperasi, projek MRT Lembah Klang itu akan mempunyai 31 stasen, dengan lapan stesen bawah tanah,” katanya.

Akan terdapat empat stesen pertukaran (interchange) yang menghubungkan Laluan Komuter KTM, Laluan LRT Ampang dan Laluan LRT Kelana Jaya.


sumber : ahmadhumaizi

Award ! Owh Tenkiu...

~ Award ~
Got this special award from cheq sue...
Thanx a bunch...
Wpon br lepas peristiwa jahit baju yg langsung x  best kat medan mara
Tapi arini pagi2 bukak blog rasa sonok sket...
kebetulan pulak arini bday can...
Lagi la kena kan...

Cheq sue tag 8 org... tp can tag 7 jek ye...
So sapa ek can nak tag?
Jom usha geng2 blogger yg canteq lg stylish kat bawah nie.. Silakan ambil award anda :


-

Tuesday, July 19, 2011

Resepi Ayam Paprik Serai


Hye...
Penah dengar ayam paprik serai x?
sebenanye can x sure nama btul dia... can main bagi jek nama ni sbb main resepi dia adalah serai... sila tgk rupa paras makanan yg dinamakan ayam paprik serai ni ek...



resepi ni can dapat dari kakak (org siam) yg meniaga kat cafe UM... lama dah sebenanye... ntah dah brp taun... alkisahnya sbb dulu can stud um... slalu makan kat satu cafe ni.. n lauk yg plg can suka amik ialah lauk ni lah... sedap sgt u... mmg mnjilat jari abes lah... pantang pg mkn kat sana mesti nak amik lauk ni.. last2 can pakat ngan rumet can nak g ty kakak tu hihihi... macam lah time tu rajin sgt masak (kalo masak pon time blk kg je.. tu pon kalo rasa nak masak.. kalo x.. xde nya)...

tapi di sbb kan can sgt suka ngan rasa dia... can mmg simpan resepi ni sampai le skang... n slalu gak buat kat umah...

yg slalu can makan kat cafe tu kaler dia ijau sbb kakak tu ckp kna guna cili ijau je semer... tp kalo can buat, can taruk je apa2 kaler cili yg ada kat umah... n slalunye merah lah... kdg2 je dpt buat ikut resepi asal kaler ijau ehehehe... xpe, rasa macam sama jek...

haish... pnjg bebeno story nye... meh le citer resepinya pulak...


Bahan2 (cam kat pic atas) :

Bahan2 Kisar :
Serai 2 batang
Lengkuas (sikit jek sebenanye, separuh dari saiz yg kat tas tu) - 2cm je kot
Secubit belacan (xyah byk sgt yek)
Cili merah (atau cili ijau pon lagi ok)
Bawang putih 2 ulas
Bawang besar 1 labu (dipotong kpd 2 bhgn - separuh je blend, lagi separuh dihiris n dimasukkan masa last2 dah nak masak nnt)

Bahan2 Lain :
Ayam dipotong kpd beberapa bhgn (can guna 1/2 ekor je ni)
Serbuk kunyit (takde lam picca)
Garam (pon x masuk picca)
Sedikit gula (optional tau)
Asam keping 1 keping je cukup (sbb lauk ni x masam)
Daun limau purut (7-8 helai)
Carrot - dihiris
Buah tomato - dihiris


Cara2 :
  1. Ayam dibersihkan
  2. Lumurkan ayam2 tersebut ngan serbuk kunyit and garam
  3. Kemudian digoreng... 
  4. Bila ayam dah masak... angkat n toskan
  5. Gunakan minyak yg sama untuk menumis pulak (minyak tu maybe byk sgt, so tuangkan separuh)
  6. Tumiskan smua bahan2 yg tlh dikisar td....
  7. Masukkan jugak asam keping
  8. Then masukkan garam
  9. Pastu can masukkan jugak sedkit gula (optional yek)
  10. Make sure masak sampai pecah minyak eh
  11. Bila dah pecah minyak, masukkan pulak ayam yg telah digoreng td...
  12. kemudian, terus masukkan pulak bwg besar yg telah dihiris2 tadi bersama ngan tomato yg jugak telah dipotong
  13. Gaul2 kan... biar sebati
  14. Angkat dan sedia utk dimakan...

Monday, July 18, 2011

Happy Birthday Friends

Owh... cheq sue buat segmen percubaan for those yg lahir on July... So apa salahnye can join ye dak...
coz can pon lahir on July gak... 21 July (taunnye xleh dinyatakan - shy shy cat giteww... ahaaks)
ada sesapa lagi rasa nk join.. sila klik di link SINI ya...
btw.. cheq sue... can join naa
"Wish Myself a Very Happy Bday"
 

Sunday, July 17, 2011

SOFTEC July 2011

 Nak pegi SOFTEC aka Software Testing Conference?
ya.. 2011 punya dah lepas daa... tp if u really love the testing field...pls pls and please make urself available on the next event of SOFTEC... sbbnye sgt2 lah berbaloi (kalo company sponsor la..kalo byr sdiri cite dia lain sket ya hehe). Btul nie... most of the speakers are awesome... can suka Capers Jones... dah tua hokeh.. tapi pergh.. the best! Scope yg dia kaver mmg bagus coz byk issue yg dihighlightkan... 



Ni dia Capers Jones

Tapi venue tu kan.. rasa cam sesuatu lak.. buat kat prince hotel yg dgr citer 5 star kan.. tapi nape mknn nye x berapa nk best ek? cam sgt x best tau... huhuhu...

Pic ehsan uncle google


Next time kalo pg pls make sure u guys join the workshop and tutorials session... Will be very valuable hokeh...
Iye arr.. this field baru 4 years kat Malaysia (as mentioned during the event)
Bukan maknanye kita x pnah ada blaja psl testing ni b4.. cuma btul2 di bwk masuk ke msia br 4 taun... 

Lepas nie... plan for its certificate lak.. ;)


nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity