Search in Canteq's Blog

Wednesday, July 27, 2011

Restoran Tupai Tupai

Hola... pnah dengar tupai tupai restaurant?
If dok area kl, mesti ramai yg dah biasa ngan restoran ni...
Kalau u guys tahu kat mana letak nye bgnn DBP, senang lah nk carik restoran nih

Apa special nye tupai tupai nie...
Agak special.. sbb dlm tgh2 bandar kl ni.. anda still boleh menikmati suasana kampung kat tupai2 ni...
Ada sudut yg di dekorasi khas ala2 kampung, yg mana pengunjung restoran berpeluang utk menikmati hidangan sambil bersila...
Dihiaskan dengan bentuk pondok2 kecil beserta atap daun (alamak daun apa tah... daun nipah kot)
Sungguh cantik sekali...
Namun kalo nak merasa kelainan duduk di pondok2 cantik ni.. haruslah dtg awal ataupon book awal2 ngeheheh... 
Sbbnye ia sentiasa mnjadi rebutan pengunjung2...

Suatu ketika dulu can agak selalu juga berkunjung ke sini
Almaklumlah rakan serumah masa tu kenal rapat dgn pemilik restoran tupai2 ni..
Slalu lah juga dpt merasa makan free sambil ditemani si selebriti tersebut...
Skang x sure dia masih pemilik restoran ini atau tidak... 

Dari segi harga.. tidaklah keterlaluan mahal... namun a bit pricey... 
Dulu kala can suka makan dia punya butter rice with kebab.. sedapp... menjilat jari jugaklah wpon makan guna sudu garfu ehehe...
Selain dari order2 mknn panas and western,
Sekali sekala boleh bertukar selera merasa steamboat yg disediakan oleh pihak tupai2 ni...
Jom usha pics ya...



 Pic kat atas ni.. 2 jenis kuah yg kita boleh pilih... Ada 3 jenis kuah smuanye.. tp kita bole pilih mana2 dua kuah lah... Yg kat atas nie.. sblh kiri kuah sup ayam, kanan tomyam kelapa... lagi satu choice yg ada (yg weols x pilih) is tomyam biasa... saje nak try caner rasanya tomyam kelapa ni... sedap ke...
 Mmm.. boleh tahan sedap jugak lah...


 
Ni some of the varieties yg ada... 
sikit je hokeh... mlm tu cam x larat nak mkn byk2 ahakhak...
padahal berkali2 can bgn duduk pg amik mknn...
Ni biasala jus...
ni some of d seafood yg available...
Dari segi choice.. xle byk gile... sebenanye mmg byk sbb kita leh nmpk meja yg panjang derang letak smua brg2 mntah nie...
cuma lebih kpd segala jenis macam 'ball' lah...
yg seafood ori... 
antara haiwan yg ada, udang, ikan, dan haiwan yg bercengkerang.. ada bntuk pnjg, bulat etc.. Xtau can nk sebut nama2 haiwan tersebut ehehe
ikan kalu, x byk sgt
ikan pon cuma ikan kecik2 jek...
x macam kat tmpt buffet steamboat lain...
even yg kat bangsar (xnak sebut nama rstoran) tu pon lg byk pilihan ikan dia wpon brg2 lain xde sgt
ikan besar2 byk kat sana.. tp sini.. cuma ikan2 laut yg kecik je lah...
Dun expect much on the fresh seafood ya...

 pic atas ni adalah pics haiwan2 laut segar
errr tapi ada gak haiwan darat cam ayam, hati, pedal...
n serba sedikit 'ball'
More pics... sila usha
Well, this side really looks nice... 
Byk gile sayur yg derang provide...
in terms of sayur mmg leh puji sbb so far... byk2 tempat mkn seafood buffet, inilah yg plg byk sayur dia (setakat yg can pnah pg la)...
Pic ni pon separuh jek.. ada lg kat hujung sana... meja dia pjg utk letakkan sayur2 ni... tp xnmpk nak snap smua
U can see ramai customer yg tgh queue
Table mmg penuh mlm tu...
Almaklumlah tgh2 kl nih x byk restoran yg buat buffet seafood
This is the signboard outside of the restaurant


And this pic was taken from the parking area...
Nak parking keta mmg x susah sbb derang ada tanah yg agak besar kat depan ni utk customer park...
Sekian, review dari can...

No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity