Search in Canteq's Blog

Monday, July 4, 2011

Medan Ikan Bakar Pantai Jeram

                                  NEW ENTRY FOR MEDAN IKAN BAKAR KUALA SELANGOR, SILA KE SINI



Hi
I've moved to a new blog... pls kindly visit me there:



Daaaaa....



few days ago, canteringin nak makan seafood... diskas ngan mr hubby.. memula nak g carik seafood kat sana lah, kat sinilah... last2 weols teringat kuala selangor... yesss... sana mmg byk seafood kan... so apalagi, weekend lepas weols terus la ke sana...

AMARAN: haruslah dtg awal kalo xnak menunggu utk dapatkan tmpt duduk n meja makan
weols sampai sana lkurg lebey kol 6...
dah ramai org tapi still ada meja kosong 2-3 bijik...
tapi by the time weols nak balik.. ramai yg tgh berdiri nunggu meja

yg best nya kat cni.. kita leh pg pilih sdiri mana2 seafood yg ada... angkut la apa jenis n byk mana pon... yg penting dia timbang, kita kasitau dia nak masak apa... then bayar...

tapi servis mmg laju giler...
sekejap ajer mknn dah siap, padahal org ramai time tu...

jom usha
Let's start with this yummy-to-look ketam goreng cili...
perghhh kaler dia mmg mengancam...
rasanya almost all table order ketam masak cili nie...
rasanya sedap gak ah...


More pics...
Tengokla tu sambal dia... pergh pekat tu...

Ni haaa dia sotong goreng tepung yg teramat sedap
phewwww mabeles giler
rangup, sotong segar, rasa manis2 gitue...
hish mmg best gile lah...
cuma sos pencicah sotong ni je x berapa best


pics sotong lagi... yummy sungguh

Then, this delicious butter prawn...
tekak can merasakan nya sungguh enak sekali...

zoom in udang butter ni... nmpk yummy kan...

Then...
Siakap... sebenanye weols order siakap masak 3 rasa...
tapi bila sampai, nmpk cam masak sweet sour pon hade
xpe... paper pon weols still layan siakap ni sampai licin...
leh tahan la...


saje taruk pics bebyk2 hikhik
ni lak kailan goreng biasa...
xmo goreng sama itu ikan masin.. coz can x berapa minat
sayur ni dari segi rasa mmg x sedap
urps... x baik kan ckp camtu...
okla utk ayat yg lebih sopan... rasanya biasa2 saje ye tuan puan...
(mungkin sbb dinda order 'kailan goreng biasa' maka tukang masak tu pon 'masak biasa2' aje kekeke)

overall.. ni la the whole meal yg weols order...
x dapek nak order bebyk.. mkn ber2 jek...
kalo ikut hati macam2 nak amik hihi

ni dia pemandangan restoran ni dari tempat duduk kami...
weols dapat duduk kat tepi air.. best ar gak dapat rasa angin bertipu sepoi2 bahasa
wpon xde kipas kat tmpt weols duduk tp x panas pon...

memula nak duduk kat bhgn berbumbung tapi dah fully booked plak
time can snap pics ni x ramai sangat org tapi....
lepas stgh jam, walawee penuh nyaaa
sampai kan ada yg berdiri2 kat tgh2 dok tgu meja kosong
nasib baik weols sampai awal..kalo x, maunya nak menunggu jugak...

apapon... this place is recommended...
harga mmg teramat murah babe...
last but not least... ni la dia rupa pintu gerbang kat depan jln nak masuk ke kawasan restoran tu...

** tapi sbl weols sampai ke medan ikan bakar ni, weols dah perasan satu lagi restoran seafood dekat2 situ jugak... nmpk sgt menarik jugak... kat piggir air jugak... hmmm komfem lepas ni dtg try kat ctu pulak... 




- Kesemua watermark 'dapur-dinda.blogspot' adalah kepunyaan blog canteq jugak. Bukannya pics tersebut dicuri or diambil tanpa kebenaran, ianya hak milik mutlak canteq.blogspot (yg dahulunya menulis di rumah lama 'dapur-dinda'... cuma bila dah tukar blog ni, mls nak remove watermark lama... Harap maklum - 

No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity