Search in Canteq's Blog

Monday, May 14, 2012

Cendawan Goreng Tepung Rangup

Cendawan Goreng Tepung Rangup





Hi
I've moved to a new blog... pls kindly visit me there:



Daaaaa....








              Ada cendawan lam fridge ni
memula nk masak tu lah... ni lah...
last2 pk best jugak kalo goreng jek cendawan ni...
buat goreng tepung... kan ke sedap...
maka can pon mula la mereka-reka resepi sendiri agar ianya menjadi  MUDAH dan SENANG
Dan pastinya nak bagi rasa dia pon SEDAPP.. hihihi
dasar pemalas kan...

takpe2... malas2 pon malas je lah
tp en suami suka... dia siap mintak buat kan lagi lenkali.. wallaaah


So meh sini nak share sket resepi cendawan goreng tepung hasil ciptaan can kuikuikui 
tapi yg pastinya resepi ni sesuai utk yg sempoi2 je lah, esp utk yg suka mkn megi
so lps ni kalo ada lebihan perencah megi tu jgn dibuang kay!

Bahan2 :
1. Cendawan
2. Telur - 1 biji
3. Perencah maggi kari
4. Tepung jagung

Cara2 Nak Membuatnye :

1. Cendawan kena basuh n toskan kasi btol2 kering (can gunakan kitchen towel/tisu utk serap lebihan air kat mushroom ni)
2.Pecahkan telur then masukkan perencah maggi ke dalamnya. Pukul hingga kembang
3. Celupkan mushroom ke dalam telur
4. Keluarkan dari telur tu, golek2 kan pulak mushroom ni kat atas tepung jagung
5. Masukkan ke dalam minyak panas
6. Goreng hingga kekuningan
7. Angkat dan toskan
8. Sedap!


Mudah kannnn... daaaa

11 comments:

  1. salam kenal.done follow your blog. saya minta izin copy resepi i ke blog saya ye. tq.saya dah cuba buat.mmg sedap!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kalau sedap... Nk copy resepi boleh je asalkn bg credit pd tuan punya... Yakni blog saya hehe

      Delete
  2. salam,, blogwalking..nice recipe, nanti nk try le

    ReplyDelete
  3. nak cuba buat la tuan resepi. minta halal yer. nampak senang jer.

    ReplyDelete
  4. Tq kongsi resepi. Jap lg nak wat la.

    ReplyDelete
  5. xsabar nak cuba lepas keja hari ni.. thanks for the recipe sis... :-)

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity