Tuesday, May 8, 2012

House of Nasi Kerabu (HONK)

nasi kerabu
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------
As usual.. asal blk keje je lapa... bila dah lapa.. mmg keje kami singgah di mana2 restaurant yg ktorg suka lah kan.. xkn nk singgah kedai yg x suka pulak...
yg sebenanye dari pg cam terbau2 nasi kerabu... ni komfem la ada yg bfast nasik kerabu kt opis pg td ni kan... then dlm keta otw blk keje, asben ty nk mkn mana... terus can jwb house of nasi kerabu... hihihi... terkujat jugak en suami. tapi dia mmg jenis yg x kisah... ajak je ke mana pon ok je (wpon dia x suka nasik kerabu). tp dia dah ckp dah.. mestila ada nasik lain lg kan kat kedai tu... dgn kompidennye can jawab.. komfem ada bang

hmmm overall best gak kedai ni... yg penting dia dapat 'A' untuk kebersihan...
ni kedai dia dari luar... memula mmg x perasan sgt... sbb xde signboard cam kedai2 lain.. dia cuma letak banner camtu jek... dah la byk kedai2 mkn area situ


So, dah sampai.. maka masuklah kami ke dalam... ni dia nyer suasana dalam kedai
kemas.. so oklah
ada la selera nk makan khan..


ni plak ditampalnye macam2 gambar negeri kelantan pada tahun dulu2an... korg leh tgk sdiri lah nnt

 kat bawah ni part of the menu...
kalo dah namanye 'house of nasik kerabu' dah sah2 lah main dish yg ada lam menu ni nasik kerabu kan...
tapi utk yg x suke mkn nasik kerabu.. ada gak la masakan panas yg lain... nasi lemak pon ada
cam mr suami pon x suke gak mkn nasik kerabu.. so dia order nasik goreng ayam
sedap ke idok nnt can komen kat bawah...

can amek menu yg ke 4 tuh... nasi kerabu NARA jumbo... mak aihh tu dia byk makan...
macam2 ada lam menu tuh... telur asin, keropok, ikan goreng tepung, budu, sambal, ikan tumbuk, ayam bakar, daging bakar, bwg jeruk... see betapa tamaknye aku.. smua nak terai... ahahaha

ni kalo org klntan dtg sini sure derang sronok kan.. macam2 masakan klntn ada...
aku tgk lam menu tu ada laksam, n apa2 lagi lah.. aku dah lupa


pastu ada tag 'recommended' jugak kat menu 'bubur sagupal' ni...
wahh mesti terai ni... pon order jugak...

dalam bubur ni ada sagu bntuk dadu, ada nangka yg dihiris, and ada halia serta halba... haaa tu dia...
tapi rasa dia sedap lah... laen dari yg laen.. my asben pon suke

laa.... mana nye gambo nasik kerabu? citer pasal HONK tp gambo nasik kerabu pon xde... asyik dok tayang gambo lelain jek..
saba saba.. kita kasi warming up dulu nengok pencuci mulut yg manis (eh x manis sgt pon rasa dia.. just nice) ... hehehe


daaaa ni dia  nasi kerabu nara jumbo yg can order... 
tu dia.. x muat pinggan nak taruk smua bahan n lauk pauk sampai kasi extra plate...
wahhh kelihatan sungguh menarik weiihhh... macam2 adaaa
rasa terus nk mkn jek.. tapi sabar... asben punya nasi goleng bulum sampai maaa...
kna la tgu... huhu
nasi kerabu nara jumbo from house of nasi kerabu
 Lauk yang paling best ayam bakar ngan daging bakar... byk gak la dia kasi... x nmpk plak lam pic nih...
lupa jugak nk snap dekat2 hehehe... asyik ingat nk makan jek dah time ni... 
eh babe, bawang putih jeruk tu (yg dok sblh tauge) sedap tau... 
cam rasa asam jeruk mangga gitu la lebey kurang (eh btol ke?)
makanye bila dah kenyang, apa yg can boley cakap

Rasa nasik kerabu ni BEST!

Ikan2 tumbuk tu byk..terasa bila mkn ngan nasik..sedap lah...
Cuma yg kureng best sikit ikan goreng tepung tu... 
tepung dia tebal sgt lah... 
x terasa ikan... very the tepung you...
lain2 mmg mabeles


 kesian en suami...
dia mmg x suke mkn nasik kerabu... so dia order la nasik goreng ayam nih
tafi... tafi... x berapa nk best
rasanye derang ni cuma terer wat nasik kerabu je kot... dah namanye pon HONK kan... 
tgk la tepung yg membalut ayam tuh.. mak aih tebal gile.. ala2 jaket besi
ni komfem tepung yg sama dia guna utk ikan tuh jugak...


yg last ni utk si kenit comel...
dia xde nye nak nasik kerabu tuh... kasi bubur pon xnak... 
so.. nah amiklah nugget nih
memula tgk naget nih nmpk cam kurg menarik jek...
 tp bila rasa sedap gak...
rasanye derang wat sdiri kot..coz tepung dia cam rasa tepung goreng pisang ahahaha
tp abes gak anak aku makan...
 so tu lah dia kisah dinner ktorg kat house of nasik kerabu nih...
kalo yg xtau tu...restoran ni kat prima gombak...
leh la korg g terai

overall mmg sedap
n can mmg akan pg lagi sbb nak try nasik kerabu tumis pulak (kaler kuning uols)
yg can mkn mlm tadi kaler biru hokeh...
waahhh makan nasik kaler2 gitu aku skang nie...
ehehehe... daaaaa



3 comments:

  1. salam, TERIMA KASIH sebab berkunjung ke House of Nasi KERABU, Kalau tak keberatan, saya nak share links Blog ni kat HONK FB yer... TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok silakan... it's really a compliment

      Delete