Search in Canteq's Blog

Tuesday, June 24, 2014

Dress EDZ - New With Tag!

Hai semua
Can nak letgo dress EDZ yg sangat sweet and cantik nie!
Serius canteq ok, kaler sangat sweeeeettttt mweeet and sopan pulak
Nak buat raya or bertandang majlis open house pon boleh sangat
Nak letgo sbb beli tak pakai2.. so dress baru, bukan preloved ya

Can letgo ni dgn rega kasih sayang ye
Harga rugi sangat ni huhu
Baju ni mmg baru, lom penah pakai, dan masih ada tag lagi... Tag dia cantik plak tu


tag dia sangat sweet

the real price
__SOLD OUT__
Price : RM120
S : shoulder 14 | bust 36 | high waist 30 | hip 50 | length 53 | sleeve length 23 
Material: 100% soft cotton. Full lining from lower bust to hem, so that you dont have to wear petticoat ;)


Kalau kat butik harga dia RM149, and mmg x pernah diorang wat sales untuk dress ni tau
sbb kejap je laku... x pernah nye tak laku! 
So kalau nak cepat2 sms can
Daaaaaaa



 

Tuesday, June 17, 2014

Cuti Gold Coast - Last Day Balik KL

omaigod homaigod homaigod!
Arini nak kena balik dah? huhuhuuuuu cam x puas lak rasanya dok sini 9 ari

Waited for the bus utk ke airport
Flight kiterang mmg awal pagi
so dlm pukul 3am++ macam tu can dah bangun... mandi n siap2 
barang2 mmg dah pack since malam tadi
Pastu check out kat bawah tu, jgn risau kaunter hotel mmg open 24 hours
Then kami menapak ke bus stop
Nasib dok islander hotel.. dekat jek ngan bus stop
kalo sesapa yg dok Moorings or Tiki Village.. haaaaa nmpk tak tu? DUa2 building belah kiri tu adalah Tiki n Moorings.. Pon dekat jugak ngan bus stop, cuma jauh sikit jek nk ke kedai2 souvenirs n makanan halal... alah sikit jek bezanya
 

Tapi tulah... kat sini wpon baru pukul 5am, tapi dah cerah yo
rupa cam dah 6.45am kalo kat kl
 So jgn lah terkejut or takut nk jalan
in fact bus pon dah start operation since 5am kalo x silaps
 Naik bus, pastu sampai la gold coast airport

Gold Coast Airport
  Airport di awal pagi, agak lengang 


Bila check in kaunter dah bukak, pg check in n timbang luggage
Can amik 30kg, haaaaa total luggage kami (x termasuk hand carry) dah 29.7kg
phewww nasib baik. Kalo terlebih kg, mau kena charge, biasala air asia hehe


 Dah settle kat check in counter, kami masuk dalam


 

Haaaaa ni can mula start enjin shopping lg sekali
Nampak jam pierre cardin ni, berkenan gak
Haihhhh tp x jadi beli sbb sangat2 la nk sama dgn jam yg kesayangan yg can tgh pakai masa tu
Lgpon kotak dia cam berabuk la... huhu


Pastu terjah perfume je la...
Mmg murah hokeh
 
Ni jek perfume yg can rembat, yg belah kanan tu mmg xleh miss eheh
 

 Kami punya kat Gate 8, nak balik KL dah
So bye bye gold coast

Santapan dalam flight, nasik ayam je lah yg can suka

Dah sampai LCCT, carik taxi lah, apalagi huhu
 Sekiannn kisah kami travel ke Gold Coast Australia
Harap sangat2 dapat repeat lagi
Daaaaaaa




Sunday, June 15, 2014

Percutian Gold Coast Australia Part 8

Sea World
 Okeh, percutian kami di bumi gold coast ni dah nak sampai ke penghujung
hari ke 7 kami di gc ni, kami decided untuk masuk Sea World lagi sekali!
Yeahhhh.. same case macam semalam, masuk movieworld utk kali ke2....
semuanya sbb kami ada Season Pass - VIP Gold ni lah, yg boleh ulang2 masuk seberapa byk kali yg kami mahu selama lebih kurang setahun


Kisah tentang apa ride yg kami naik, show apa yg ditengok basically mmg lebey kurang sama dgn percutian Day 2 kami (leh refer Part 3 untuk entry penuh mengenai kisah di Sea World)

Lepas habis jelajah sea world, balik ke surfers paradise kami jenjalan sekitar, almaklumlah esok dah nak balik kl... mau jalan n hirup udara gold coast ni puas2... muehehe

Hard Rock Cafe
 Kalau stay kat hotel islander ni mmg best sbb dia mmg tgh2 city
in fact jarak nk ke hard rock cafe pon punya lah dekat
yg ada arrow merah tu lah islander, mmg dekat gile ngan hrc
agak2 kalo bosan memalam pon leh jenjalan sekitar
sbb ada byk gak kedai2 yg bukak till malam, x smua nye close at 5.30pm, especially kedai souvenirs... confirm bukak sampai malam yaww
kedai kebab or halal restaurant pon bukak sampai malam... and semuanye within walking distance... senang hokeh.
supermarket lak,pasaraya IGA yg kat tepi hotel islander tu pon bukak je sampai malam.. in case nak cari jajan ke apa kan

pastu pulak bila train atas jalan tu dah siap, lagilah heaven. Sbb mmg depan hotel jek laluan train tu and i bet station dia pon nnt mmg sekitar2 situ jugak lah... sbb situ mmg central of surfers paradise
tgk laluan train yg dah separuh siap tu (atas jalan raya, dekat tulisan canteq.blogspot.com tu ~ haaaa nampak x) best kan... nnt bila train dah siap caningat nak repeat lagi lah gold coast ni, itu pon kalau ada rezeki

 
Cam biasa, jalan2 carik souvenirs


Infinity
 Memula ingat nak masuk infinity ni... ala game dia yg macam ala2 lost, kena carik jalan keluar sendiri dlm masa tertentu tu... 
tapi x sesuai untuk budak kecik katanya, sbb agak gelap and keadaan boleh menjadi cemas jugak bg yg x biasa... so x jadi sbb bawak kiddy kan

Jam Guess
 Nyaris terbeli jam Guess ni
Serius canteq!!!! like 80 kali
Tapi my hubby x berapa nk setuju sgt... sbb iyelah derang jual kat kedai biasa jek ni (bukan outlet guess)
so keyakinan tu kurang
Lgpon kalo diconvert rega dia mmg sama mcm stendet rega jam guess kat mesia je lah
so kalo nak, balik mesia pon leh carik kan...
(Nota kaki: mmg can jumpa pon jam ni kat kl... and u know what... rega dia lg murah dr yg kat aussie tu in RM) i was like... phewwww sebbaik dgr ckp suami ehehehehe

Ozi Kebab kesukaan kami
 Makan kebab ozi lagi
yeahhh confirm halal sbb sijil halal tu derang tayang kat depan kedai ya tuan puan

Sedaplicious!! Ozi Kebab
 Ozi Kebab yg sangat yummmehhh
Macam nk je terbang ke gc semata2 nak dinner ngan kebab ozi
oh my goodness

Sikit sebanyak huhu

Daaaaaaaa....
Sambung esok kisah balik ke kl






nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity