Search in Canteq's Blog

Sunday, June 15, 2014

Percutian Gold Coast Australia Part 8

Sea World
 Okeh, percutian kami di bumi gold coast ni dah nak sampai ke penghujung
hari ke 7 kami di gc ni, kami decided untuk masuk Sea World lagi sekali!
Yeahhhh.. same case macam semalam, masuk movieworld utk kali ke2....
semuanya sbb kami ada Season Pass - VIP Gold ni lah, yg boleh ulang2 masuk seberapa byk kali yg kami mahu selama lebih kurang setahun


Kisah tentang apa ride yg kami naik, show apa yg ditengok basically mmg lebey kurang sama dgn percutian Day 2 kami (leh refer Part 3 untuk entry penuh mengenai kisah di Sea World)

Lepas habis jelajah sea world, balik ke surfers paradise kami jenjalan sekitar, almaklumlah esok dah nak balik kl... mau jalan n hirup udara gold coast ni puas2... muehehe

Hard Rock Cafe
 Kalau stay kat hotel islander ni mmg best sbb dia mmg tgh2 city
in fact jarak nk ke hard rock cafe pon punya lah dekat
yg ada arrow merah tu lah islander, mmg dekat gile ngan hrc
agak2 kalo bosan memalam pon leh jenjalan sekitar
sbb ada byk gak kedai2 yg bukak till malam, x smua nye close at 5.30pm, especially kedai souvenirs... confirm bukak sampai malam yaww
kedai kebab or halal restaurant pon bukak sampai malam... and semuanye within walking distance... senang hokeh.
supermarket lak,pasaraya IGA yg kat tepi hotel islander tu pon bukak je sampai malam.. in case nak cari jajan ke apa kan

pastu pulak bila train atas jalan tu dah siap, lagilah heaven. Sbb mmg depan hotel jek laluan train tu and i bet station dia pon nnt mmg sekitar2 situ jugak lah... sbb situ mmg central of surfers paradise
tgk laluan train yg dah separuh siap tu (atas jalan raya, dekat tulisan canteq.blogspot.com tu ~ haaaa nampak x) best kan... nnt bila train dah siap caningat nak repeat lagi lah gold coast ni, itu pon kalau ada rezeki

 
Cam biasa, jalan2 carik souvenirs


Infinity
 Memula ingat nak masuk infinity ni... ala game dia yg macam ala2 lost, kena carik jalan keluar sendiri dlm masa tertentu tu... 
tapi x sesuai untuk budak kecik katanya, sbb agak gelap and keadaan boleh menjadi cemas jugak bg yg x biasa... so x jadi sbb bawak kiddy kan

Jam Guess
 Nyaris terbeli jam Guess ni
Serius canteq!!!! like 80 kali
Tapi my hubby x berapa nk setuju sgt... sbb iyelah derang jual kat kedai biasa jek ni (bukan outlet guess)
so keyakinan tu kurang
Lgpon kalo diconvert rega dia mmg sama mcm stendet rega jam guess kat mesia je lah
so kalo nak, balik mesia pon leh carik kan...
(Nota kaki: mmg can jumpa pon jam ni kat kl... and u know what... rega dia lg murah dr yg kat aussie tu in RM) i was like... phewwww sebbaik dgr ckp suami ehehehehe

Ozi Kebab kesukaan kami
 Makan kebab ozi lagi
yeahhh confirm halal sbb sijil halal tu derang tayang kat depan kedai ya tuan puan

Sedaplicious!! Ozi Kebab
 Ozi Kebab yg sangat yummmehhh
Macam nk je terbang ke gc semata2 nak dinner ngan kebab ozi
oh my goodness

Sikit sebanyak huhu

Daaaaaaaa....
Sambung esok kisah balik ke kl






1 comment:

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity