Search in Canteq's Blog

Tuesday, May 20, 2014

Cuti Gold Coast Australia Part 7

Untuk hari yg ke 6 kami kat gold coast ni, kami plan nk pg movieworld lagi sekali
yeaahhhh... kenapa nak pg lagi? ada 2 sebab:
1. nk bg my lil son enjoy puas2, sbb dia suka sgt masuk 'justice league the ride' tu


2. dah alang2 dpt vip season pass yg boleh masuk banyak kali ke mana2 kan (valid hampir setahun dari tarikh can beli and boleh masuk mana2 tiga park iaitu movieworld, sea world & wet n wild. Best hokeh)... so apalagi guna je lah. nnt entah bila pulak nk dtg lagi. Lgpon mmg target kami ke sini nk enjoy the themepark! yesssss pumping up our adrenaline!

VIP season pass
 Basically apa yg kami buat pd hari ke 6 kat dalam movieworld nih lebih kurang sama je lah dengan day 3 itu ari. Korang leh baca kisah detail kami kat moviewold dalam entry part 4 (day 3) ni. Klik je link tu eh.

Tapi hari ni kami half day je lah, x tunggu parade pon sbb itu ari kan da tgk n da salam2 dgn mascott2 tu, so by tghari kitorg tahan bas untuk ke pacific fair plak. Haaaa turn mama pulak enjoy hihi

-------

Kisah di Pacific Fair Shopping Centre

 Pacific fair ni ada 2 section, satu dalam building (mcm shopping complex biasa) 

indoor shopping
dan satu lagi outdoor (macam ala2 harbour town), ada byk stand-alone boutique2

outdoor shopping
 Kalau tanya can, mmg can prefer yg outdoor punya sbbnye kita leh terus nmpk kedai apa, brg apa then leh terus terjah jek
xyah panjat2 escalator/lift

apapon let the pictures do the talking eh
cakap byk pon x guna mueheh

cinema
 
  

wahhh biskut nostalgia ni pon ada jual kat aussie? soronok mak siap snap pic

Red Lea
 Then nmpk jugak kedai ayam yg most bloggers cakap halal tu, Red Lea

suka sangat dress ni
Can sangat suka ngan dress dusty pink kat atas ni
tapi x beli sebab bila tgk price dia (yg blom diconvert) pon mak dah nak pengsan hehehe
apatah lagi bila diconvert! owh xpelah
 
Pastu merayau lagi jumpa pasaraya Target, pon masuk jugak
pastu jumpa la satu sandal ni, sweet mweet weih


Ni haaa sandal tu, pon can x beli jugak
Rega x mahal pon, dalam berapa puluh gitu jek tapi
taknak beli sbb brand target ahahhaha boleh gitu
memilih ko jahhhhh



 Suasana dah sunyi sepi sbb dah petang, mostly derang tutup kedai dalam pukul 5.30 cenggitu
So x lama sgt lah kami kat sana, dtg dah tghari, ptg dah nk kena gerak balik dah
Bila tgk org dah xde, kedai dah tutup so kitorg pon paham2 sdiri le yg kiterang ni nak kena pg tunggu bas balik
 
---------

Balik ke SP, ingat nk pg makan kat chinese restaurant yg halal tu nama golden legends restaurant
pastu cari punya carik
nmpk satu kedai ni, macam ala2 golden legend tuh tapi rupanya bukan (sbb can pnah tgk pics restaurant tu kat forum sbl ni)


Pastu jalan lagi then nmpk this 7D Cinema
We all like waaaaaahhhh bestnya!
terus terjah masuk dalam


Pastu bila dah masuk dapat tau yg my kid lom layak utk masuk sbb ketinggian x cukup 
huhu hampa jugak le
xpelah my son, nnt kamu dah besar tinggi macam mama kita repeat lagi ye sayang 
ahahaha lamanye, kesian anakanda ku nk tunggu

Golden Legend Seafood Restaurant - Halal
 Nearby the 7D cinema tu is golden legend seafood restaurant nih
mmg halal
Kalo korang perasan sign kaler merah & hijau kat depan restoran tuh tulis 'Halal Food' & Welcome'
So kami pon masuklah tanpa was2
eheehe

menu book





Banyak2 menu yg can tempek tu kiterang x order pon lah, kiterang cuma order
singapore meehon, nasi goreng, hainanese chicken rice + 1 extra rice (chicken flavored rice)

singapore meehon
yg ni cn x suka, singapore meehon
ish x sedap ahhhh
can ni mmg hantu meehon, slalu masak lah apa pon guna mihun tu can mesti suka punya
Kalo maska tawar pon can telan slalunya
tp this time, mmg xleh masuk lah
tekstur mihun tu yg x best, rasa camana tah... pendekata TAK BEST pd tekak can!
makan pon x abes

fried rice
 Can lupa s'ada kiterang order nasi goreng or special fried rice, tp yg pasti kiterang order yg x pedas punya (sbb ada 2 jenis, satu pedas 1 jenis x pedas dlm menu tu)
rasa ok je, not bad
tapi xde lah best sangat2
sedap lg kalo makan kat restoran thai muahahahah
(gile ko nk compare ngan kedai kat mesia, agak2 la)

hainanese chicken rice
 Nasi ayam ni sedap!
okla rasa dia, at the end kiterang mintak extra 1 rice sbb can pulun makan hubby punya muehehe
kalo tau tadi, kiterang order nasik ayam jek tiga2

our foods

bill
 Kuar dari restoran sempat singgah pasaraya IGA
xde apa pon dlm, mcam mini market gitu je
pasaraya ni btul2 sebelah kedai antique photo
yg boleh amik pics ala2 zaman dolukala tuh


semua ni sangat dekat ngan hotel islander
so dah penat + kenyang, balik lah kami ke sarang
view from our room
nanti can sambung part 8 okeh
 Daaaaaaaa




No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity