Search in Canteq's Blog

Sunday, March 30, 2014

Cuti Gold Coast Australia Part 6


Hari ke5 kiterang kat gold coast australia ni kiterang nak pegi tengok kangaroo n koala.. almaklumla kt mesia tak jumpa...
so kiterang pilih untuk pg currumbin wildlife sanctuary.
aritu beli tiket kt groupon australia dpt price murah giler utk 3 orang...
pic kt atas tu adalah currumbin entrance


as usual, bawak bekal ;)


 arini nmpk lagi petrol station 7-11 masa on the way tu

 

Turun je dr bas, cross jln lalu je ikut laluan ni 
terus smpai ke hujung tu akan jumpa la currumbin punya entrance

 

masuk je ikut pintu tu, ye korang akan lalu kedai souvenir ni dulu. 
pg kt satu kaunter tu then tunjuklah voucher, kalo xde voucher leh je beli tiket kat sana.


utk kiterang punya tiket aritu leh dpt free voucher
leh guna utk beli foods kat cafe or beli souvenir kat kedai nih

Before masuk derang akan chop kat tangan dulu


time kiterang sampai aritu geng2aborigin (kaum asli aussie) tgh tgu nk buat performance
so smpat la bergmbo ngan depa sekejap

 

Kat depan tu jugak ada byk koalas yg comel2, mcm2 character derang buat



Untuk gerak ke mana2 station boleh naik train yg derang provide ni...
sbb kalo nak jln tu agak jauhbgak satu station ke station lain.
and setiap station ni plak ada haiwan yg berlainan
Timing pukul berapa train akan sampai kat setiap station mmg ada ditulis



wahhh dasat air asia punya marketing. Kt dlm currumbin pon ada iklan derang

first station yg jiterang stop adalah yg kt atas ni, stesen kangaroo
yeayyy nk sgt tgk pegang2 haiwan nih, jakun mak


haiwan ni mmg banyak bergelimpangan merata2
sangat jinak and tak tkut dgn orang
bole pegang2, belai2, posing2 sesuka hati
tapi hati2 sket sbb najis depa pon byk jugak hikhik


ke belakang sikit dr tempat kangaroo ni melepak ada jugak crocodile wetlands
ada mcm2 lagi haiwan kat area ni sebenanye, jln jek pusing2 ikut sign board


dah puas merayau, kiterang tunggu tren utk ke next pit stop hik


merata2 gak la kiterang berjalan, turun naik tren kat dlm tu... tp haiwan2 lain kiterang just tgk kejap, jeling2 camtu je ahaha


kawasan dia cantik gak


kat atas ni cafe, tmpt kiterang makan...
kat sini burung merak mmg dilepas bebas camtu jek.. alahai cantik sungguh si merak ni



kemudian kiterang g tgk bird (eagle) show, btul2 sebelah sheep punya show
lepas tu kat kedai souvenir tu derang open utk bergambar, wild photos


right after bird show, ada show cukur bulu biri2
enjoy tgk show ni
paking best sbb kiterang dpt duduk row paling depan, haaaa clear giler tengok tanpa sebrg halangan


 lepas dh habes ronda kkiterang naik train ke main station dkt pintu masuk. 
pegi tgk koala... kt sini mmg byk koala... yg area lain tu semua sikit2 je
infact kt sini boleh bergambar jugak (tapi berbayar le)




mmg comelll koala ni
dh habes semua tu kiterang terus kuar ikut pintu masuk yg mula2 tadi. singgah kt souvenir shop beli brg 2-3 ketul then terus pg ke bus stop, balik ke surfers paradise...
nnt can sambung kisah2 lain kat gold coast ni... pasal super duck/aqua duck, etc
daaaaa.... 

2 comments:

  1. Salam kenalan...great trip ;-)... btw, jemput lawat blog sy yer:
    http://pearlbeautymomma.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Salam..nak tanya pasal pengalaman awak beli & redeem Groupon tu..ada masalah tak masa nak redeem? Sebab saya pun ada beli tiket dari Groupon for Movie World, Sea Worl, Wet n Wild & Paradise Country Farm tu..tapi masa nak beli tu ada minta resident address di Ausie plak..takut tiket tu just for Ausie jek...thanks.

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity