Search in Canteq's Blog

Saturday, March 29, 2014

Cuti Gold Coast Australia Part 5

Da masuk hari ke4 dah kisah travel kami di bumi gold coast ni...
so plan harini mmg nak shopping!
Kat mana lg kalo bukan HARBOURTOWN.

Awal2 pg bgn buat bekpas then terus tunggu bas untuk ke harbortown.
On the way tu terjakun sekejap bila ternampak stesen minyak 7 eleven... Owhhhh baru tau rupanye 7-11 ni pon ada petrol station jgk.... huhuhu

stesen minyak 7 eleven
Takyah byk citer bas pon sampai le ke destinasi shopping, so far sepjg kami kat gold coast ni mmg x risau bab nak tekan loceng time nk turun bas sbb ada jek org yg sama desrinasi setiap masa.


kat depan2 tu ada satu asian groceries, leh korang cari beras ke rempah etc kt cni

pastu ada jgk kedai buah, mcm2 buah ada yo, rega pada can biasa2 aje xdela murah pown.


maka melilau lah kami kat dalam tu, macam2 outlet jumpa... tommy hilfiger, esprit, fossil, coach, etc. kat atas ni brand fav en hubby sempat la dia membeli

royal doulton harbour town
kemudian jumpa lah kami dgn outlet royal doulton yg sememangnye tgh sale
oyy mmg seronot munge2 hati ni, dptlah jugak merembat sikit2

ada lah butik coach tp can cuma nengok2 belek2 je... x beli pape pon



masuk katies, alahai bestnye byk dress lawa2 seronot try hehehe.. pon tgh sale jugak. 
sempat la merembat jgk

nandos harbourtown
pehtu perut pon da agak lapa, maka nampak ini nando's terus masuk je
halal nando's kat sini, mmg dlm pamphlet pon ada tulis semua senarai restoran halal kt harbourtown ni.


rega mmg x mahal pon... in fact kalo kite convert to RM pon lebey kurang jek price dia


dari segi menu pon lebey kurg jek ngan nando's malaysia tp ada la bnda yg sini ada sana xde, sana ada sini xde. kalo kt sini kek coklat yg sedap tu kan, tp kalo kt sana ada choc mousse (yg dlm bekas kecik2 dlm gambo kt atas tu).


 dari segi rasa plak lebey kurang jgk, x byk beza cuma can lg prefer yg mesia punya hikhik
tanah tumpah air ku
overall mmg ok


sbl balik smpat masuk coles hrbourtown ni, bukan nak beli apaper pon saje nk survey2 bhn
mentah... yg pastinye ayam halal brand steggles mmg ada kt cni tapi biasalah nk carik yg plain susah sket, byk yg dah marinated, or breaded, bersalut tepung or berperisa. tapi kalo korg mmg nk carik ayam halal kat sini mmg boleh sgt lah.



then some of the hasil tangkapan utk harini...


daaaaaa.... nnt sambung citer ke currumbin pulak eh




No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity