Search in Canteq's Blog

Wednesday, January 29, 2014

Percutian ke Gold Coast Australia Part 4

Hmmm da masuk part 4 dah... part4 ni means day 3. And silalah klik the following kalo nak baca kisah percutian kami untuk part 1, part 2, dan part 3.

Hari ke3, macam biasa bangun pagi can goreng telur dadar and pack meal as bekal. Tu je? ha'ah, goreng telur jek sbb sambal ikan bilis kan ada hikhik. 


Bekal kami utk hari ni
 So lepas breakfast kat bilik kiterang pon menapak pegi bus stop appel park, catch bus to MOVIE WORLD! macam best jek, macam seronok jek...

Warner Bros Movie World
 Dah sampai depan entrance nih wajib lah berposing bagai hehe
Then masuk2 jek terus nampak 3 superheroes nih..

The superheroes
 Dan di depan tu jugaklah ada superman ride nih
Yg ni best bak kata hubby


Awal lg masa tu, park baru sgt bukak
so xle ramai org lagi
sbb masih ramai yg tgh queue kt luar tu
tp kiterang laju je dpt masuk xyah queue sbb guna kad VIP GOLD pass

Awal2 lagi batman dah merayau2 tgk kawasan ihik
Batman
 Pastu tgk schedule utk smeua show cam lambat lagi so kiterang masuk Roxy dulu, tengok Ice Age 4D.
Agak menarik jugak kalo ada kanak2 riang bersama

4D theatre
Abes tgk 4d movie, layan plak show Scooby Doo

 
Lepas tu kiterang tgk show batman. Ok la show ni, lawan2

Batman show

Lepas tu kiterang masuk Hollywood Stunt Driver utk tgk show stunt
Yg ni mmg terbaeekkkkk
Org penuh giler



Keta dah putus dua daaaa

Then kami pegi pulak ke Justice League  


Konsep dia ala2 transformers ride kat USS (universal studio singapore) tuh
Korang kena naik satu ride ala2 keta x berpintu tuh (cam gmba kt bawah ni)
pastu dia akan berjalan, then setiap kali jumpa musuh korang kena tembak... alah xnak tembak pon xpe hehehe
Tapi  xle secanggih transformers ride tu, sbb yg ni idakle 4D pon, dan tidak menakutkan pon hikhik
tapi kalo kanak2 mmg sangaaaattt suka
My lil son ulang naik bnda ni sampai 3 kali (utk our first visit to movieworld, kali kedua dtg pon naik lagi 3 kali ahahahaha)
Best sgt katanya sbb boleh tembak, pastu betul2 mati lak tu lepas dia tembak, pastu dia dpt tgk depan mata the superheroes.. haaa rasa hebat la sangat dah tu ehehe



 Kendian kami pegi pulak masuk kids area ni, that's all folks
Kat sini pon memacam ada, khas utk si kecik
macam2 ride hokeh,
ada solero, train, pastu yg pusing2 naik ke atas (xtau nama la), roller coaster, bumper car and mcm2 lagi lah
Pon my kid enjoy jugak


 My son mmg spent lama jugak lah kt sini
macam2 dinaiknye

Road Runner Roller Coaster

Bugs Bunny
 Pastu jumpa lagi character bugs bunny, amik gamba
Actually pagi2 tadi kiterang dah berposing ngan macam2 character tp segan plak nk tunjuk sbb ada gambar kiterang sekali hihi

Main punya main perut pon dah agak lapar kan
So kiterang pg ke area tempat makan and bukak bekal
 And tu lah dia Kad VIP Gold Pass yg can citer kat atas tadi tuh
Masih valid lagi ni sampai bulan June tahun 2014
Haihhhh cam nak pegi lagi jek rasa


 
Habis je makan nmpk all those characters tgh tunggu utk posing
tapi nk amik gambar kena bayar tau (time ni jek)
alahhh xyah amik time bayar ni, lain2 waktu boleh je amik gambar free okeh
contoh cam awal2 pagi, ataupon lepas waktu nih pon ada waktu utk derang posing free ngan crowd
dun worry and takyah bazir duit


Pastu kiterang pegi ke Wild West Fall
Ada show, pasal apa tah lupa dah sbb x best... hmmm
Boring giler, kiterang tgk 2-3 minit camtu je kot pastu ters gerak ke tempat lain. 
Crowd tengah tengok show
Show dia yg x best tu
 Pastu hubby pegi layan Batwing
Can macam biasalah.... gayatttt ehehe
Jadik tukang amik gambo je boleh lah
 
Batwing... tinggi dowh
 Then dia pegi layan the Green Lantern nih plak.
Sambil2 tu can ngan kiddy pegi masuk kedai2 souvenir beli apa2 yg patut hehe

Kedai Harry Potter
Masuk kedai superman, kedai harry potter, warner bros etc.. semua lah
 Pastu kiterang pegi lagi sekali masuk kiddy area, yg That's All Folks tadi tuh
 Saje nak kasi budak kecik nih main puas2

Taxi Ride for Kids
churros
 Setiap kali lalu depan kedai churros ni can mesti pk nak beli ke tak, nk beli ke tak...
pastu s beli sampai ke sudah
sbbnye can dok pk byk kali halal ke idak
nak beli pon risau, rega 1 dollar je kalo x silap,tp was2 tu yg buat tak jadi huhu
xpelah, makan je lah churros org mesia buat hehe


 Pastu towards the end kiterang layan parade...

Parade
Best gak la.. my lil son sgt2 suka, siap salam2 lagi ngan those characters



Dah habes semua tu, dah dekat time2 nak tutup kiterang pon melangkah pelan2 ke pintu depan
Pastu tetiba ada banyak asap buatan merata2
Keluar dari building lah, dari bunga, atas jalan, etc
Seronok giler budak2 main ngan asap tuh termasuk la my son


Rupa2nya malam tu ada Fright Night
Derang semua dah start conteng2 muka waktu petang tuh  untuk fright night nih
Yg sebenonye kalo kita beli tiket VIP Gold tu mmg kita boleh masuk fright night nih for free (masa promotion aritu la), mmg leh masuk free jek tapi kena register dulu la sbb dia limited to certain number of people jek.
Tapi kiterang x register pon la, sbb xde niat nak join pon.. rasa cam x sesuai ngan budaya kami nak2 lagi kiterang bawak budak kecik nih
Kasi je lah depa yg enjoy

 Pastu balik ke surfers paradise
Singgah pantai lagi


Tahun 2018 adalah sukan komanwel di gold coast
elok le kalo nak merepeat time2 nih sure derang buat macam2 kan sempena nk terima ramai guest
 
Pantai Surfers Paradise
 Lepak2 sekejap kat pantai pastu kami menapak ke kedai2 souvenir

Nak beli je apa2 yg berkenan dulu
Bel sikit2 so x terasa byk duit abes ahahaha
Lg pon kena plan gak beli souvenir nih takut ada yg terlupa, kang merajuk member ehehe
Utk family, utk kawan2, utk jiran...

Dah abes membeli belah, kiterang pon plan nak terai kebab lain plak malam ni
Sebelum ni dah try Theo's ngan OZi Kebab, malam ni kiterang nk rasa Ali Kebab plak




Ali kebab ni kedudukan dia betul2 setentang ngan restoran Golden Legen Seafood Restaurant
Dekat je ngan islander resort hotel


So dari segi rasa kiterang x prefer sgt lah
best lagi Ozi dan Theo's

Balik bilik, rehat solat and tido
Btw, hasil tangkapan utk harini...


Daaaaaa.... nanti can sambung kisah Part 5 pulak


1 comment:

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity