Search in Canteq's Blog

Tuesday, June 17, 2014

Cuti Gold Coast - Last Day Balik KL

omaigod homaigod homaigod!
Arini nak kena balik dah? huhuhuuuuu cam x puas lak rasanya dok sini 9 ari

Waited for the bus utk ke airport
Flight kiterang mmg awal pagi
so dlm pukul 3am++ macam tu can dah bangun... mandi n siap2 
barang2 mmg dah pack since malam tadi
Pastu check out kat bawah tu, jgn risau kaunter hotel mmg open 24 hours
Then kami menapak ke bus stop
Nasib dok islander hotel.. dekat jek ngan bus stop
kalo sesapa yg dok Moorings or Tiki Village.. haaaaa nmpk tak tu? DUa2 building belah kiri tu adalah Tiki n Moorings.. Pon dekat jugak ngan bus stop, cuma jauh sikit jek nk ke kedai2 souvenirs n makanan halal... alah sikit jek bezanya
 

Tapi tulah... kat sini wpon baru pukul 5am, tapi dah cerah yo
rupa cam dah 6.45am kalo kat kl
 So jgn lah terkejut or takut nk jalan
in fact bus pon dah start operation since 5am kalo x silaps
 Naik bus, pastu sampai la gold coast airport

Gold Coast Airport
  Airport di awal pagi, agak lengang 


Bila check in kaunter dah bukak, pg check in n timbang luggage
Can amik 30kg, haaaaa total luggage kami (x termasuk hand carry) dah 29.7kg
phewww nasib baik. Kalo terlebih kg, mau kena charge, biasala air asia hehe


 Dah settle kat check in counter, kami masuk dalam


 

Haaaaa ni can mula start enjin shopping lg sekali
Nampak jam pierre cardin ni, berkenan gak
Haihhhh tp x jadi beli sbb sangat2 la nk sama dgn jam yg kesayangan yg can tgh pakai masa tu
Lgpon kotak dia cam berabuk la... huhu


Pastu terjah perfume je la...
Mmg murah hokeh
 
Ni jek perfume yg can rembat, yg belah kanan tu mmg xleh miss eheh
 

 Kami punya kat Gate 8, nak balik KL dah
So bye bye gold coast

Santapan dalam flight, nasik ayam je lah yg can suka

Dah sampai LCCT, carik taxi lah, apalagi huhu
 Sekiannn kisah kami travel ke Gold Coast Australia
Harap sangat2 dapat repeat lagi
Daaaaaaa




1 comment:

  1. As salam can,

    Nak tanya beli VIP Gold card pass tu from website ape ye?
    Im going to GC in this Oct and i found your blog is very useful...
    Bt beli card tu online nnt dia post ke malaysia ke redeem kt sana?
    Keep blogging esp bout vacation k?
    :)

    Emmie Lee

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity