Search in Canteq's Blog

Sunday, June 30, 2013

Restoran Ikan Bakar Kuala Selangor

Bila teringin nak makan seafood, ikan bakar etc sesekali teringin nak mkn kat tempat yg lebih jauh 
ehehe selera ni macam2, tambah pulak bila dah dekat ngan bulan puasa ni

Jom makan seafood - Restoran Ikan Bakar Kuala Selangor

so lagi sekali can nk review dan tayang sikit sebyk foods kat medan ikan bakar jeram, kuala selangor nih
Kalo dulu can dah penah review pasal restoran ni kat SINI

So ckp byk pon tak guna, meh la usha piccas sikit

Simpang masuk ke Medan Ikan Bakar Pantai Jeram
Nampak tak signboard kuning tu?  Ha... follow jalan tu ye, masuk ke dalam sikit dlm 500meter terus jumpa kedai ni...

Medan Ikan Bakar Pantai Jeram
 Bila nampak je signboard macam kat atas ni, maka udah sampai le tu. Sila lah cari parking ye tuan puan.
Diingatkan org mmg ramai sangat kat sini especially weekend

Udang Goreng Bercili
 Udang goreng bercili ni sebijik sama cam kuah yg derang gunakan untuk ketam goreng cili
(tapi this time can x order pon ketam, kalo nak tengok menu ketam goreng cili, SILA KE ENTRY LAMA)
Ikan Siakap Bakar
Siakap bakar ni sedap, mmg sedap almaklum la ikan fresh kan... cuma sos cicah aje la yg tak best
Ada 2 jenis pencicah, satu sos kicap satu lagi ala2 sambal belacan
Tapi bagi can, dua2 pon x sedap huhu
Sos derang taruk kat dalam jug macam kat dlm pic kat atas tu
Sotong Goreng Tepung Rangup
 Ni lah dia my favourite.. sotong goreng tepung rangup!
Sedap sangat2... dtg ke sini pon sbb teringat2 kat sotong celup tepung ni lah
Sangat2 sangat sedap hokeh.. mmg mabeles... yummeh
Tapi sos pencicah dia tetap jugak tak sedap huhuhuhu.. Cair dan tak secukup rasa
derang ni mmg fail bab buat2 sos ni uhuk
 
Kerang bakar
Kerang bakar pon ada... as usual tetap di order
Rasa? Ala... standard kerang bakar kat tempat2 lain jugak ehehehe
Takde la apa yg special sgt tentang kerang bakar ni.. ok ok je

Try to believe
Ni lah dia total harga untuk 2 orang makan, eh silaps, 2 stgh orang kot ahahaaha
To me, it worth driving sejauh itu...
Most of the foods mmg sedappp.. cuma sos aje yg kureng


Opsss.. lupa, entry lama pasal Medan Ikar Bakar ni ada kat SINI ye dearies

Daaaa.....


2 comments:

  1. Waaaah... sotong gorengg dengan keranng bakarr.. ni rasa nak makan sebelum puasa ni. hehe

    ReplyDelete
  2. Makan masa bulan puasa pon boleh... Tapi slps masuk waktu berbuka la ehehe...

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity