Search in Canteq's Blog

Sunday, July 7, 2013

Aroma Ikan Bakar Kuala Selangor


Mmm... esok dah nak puasa, insyaAllah kalau nampak anak bulan, kalo tidak lusalah jawabnye kan ;) ...
So bila bulan puasa ni best jugak kan kalau dapat berbuka ngan pelbagai jenis seafood...
Kalau haritu can ada review pasal makan2 kat Medan Selera Ikan Bakar Pantai Jeram Version 1 dan Version 2
so kali ni can nak review pulak pasal Restoran Aroma Ikan Bakar...
yang mana kedua2nya terletak di kuala selangor... malah bersebelahan je pon ehehe

Personal opinion, can lebih suka Medan Selera Ikan Bakar (atau ada jugak yg panggil Restoran Ikan Bakar) berbanding Aroma dari segi rasa masakan
Walaupon pilihan seafood di Aroma lebih banyak

Jom jom kita usha piccas

 
Aroma Ikan Bakar Kuala Selangor
 Kalau dah jumpa signboard ni mmg dah sampai lah ni ehehe
Kawasan parking... mmg luas, in fact ada kawasan across the road dikhaskan utk parking jugak

The choices of sea food.. mmg banyak

Geramnye tgk udang ni...

Among the selections... x byk pon, mkn cuma berdua
Pemandangan dalam restoran... ye mmg luas

Anjung restoran
 Waahhh mmg best kalo dapat mkn kat anjung ni.... TAPI susah ya amat nk dpt seat kat area ni
Coz smua org mmg dok aim je kan ehehe
Kalau dpt mmg best coz btul2 tepi laut kan, breezing sangat


Kerang Bakar.. mmg slalu order ihihi

Our foods

Ikan kerapu masak 3 rasa
Ikan kerapu ni, dari segi rasa ok la... not bad tapi xde la best sgt
Dan agak cair jugak

Udang Goreng Tepung
 Udang goreng tepung ni not bad.. sedap la jugak

Isi udang... sedappp yummeh

Sotong Masak Pedas
Mmm can x tau nape sotong masak pedas ni turn to be black ehehe
ingatkan kaler merah.. Rasa biasa sgt2
Bagi can x menarik uhuhu

Telur dadar pon nak letak jugak ke ehehee

Sotong Goreng Tepung
 Untuk sotong goreng tepung ni pulak... okla, sedap la jugak
Agak rangup... tapi xleh lawan sotong goreng tepung kat kedai sebelah, yakni Restoran Ikan Bakar Pantai Jeram (kalo nak tgk picture dia leh klik link tu)

Udang Goreng Kunyit
 Udang yg besar2 tadi tu kiterang just mintak derang buat goreng kunyit je
Yang ni  kalo x sedap gak tak tahulah ahahaa
Rasa ok, sedap!


Pemandangan dari pantai
 Lepas makan leh la dtg lepak2 kat tepi pantai ni
best...

Sunset


Bestnya lepak tepi pantai sambil tengok sunset, nak2 lagi bila perut pon dah kenyang ahaks... :)
Daaaa....



No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity