Search in Canteq's Blog

Monday, July 29, 2013

Bercuti Ke Singapore 3 - Makan dan Shopping


  Entry2 lain berkaitan jalan2 ke Kota Singa : 


Hari pertama, lepas sampai hotel (previous entry) Rehat2 jap, buat yg fardu, solat barang sekejap pastu jommmm kita jln2... ingat memula tu nk g area merlion dulu tp perut da agak lapar so pusing2 tetiba nmpk... "eh Arab Street... eh eh kat depan ni Bugis + (junction), eh ada byk shopping mall..." eh eh itu eh eh ini, then "eh sini ada McD, ada Nandos jugak... jom ah kta mkn kat sini" ... So asben pon belok masuk salah satu building kat situ n parking...


Bugis junction
Haaa kat mana tu.. kat area bugis junction, shopping mall ni
depan mall ni adalah bugis street yg mmg ala2 petaling street kalo kat mesia
Dah kenapa berenti kat sini? sbbnye perut kami mmg tgh lapa hokeh
so tadi kan dah nampak memacam mcd, nandos, restoran2 apa pon tatau, etc. So rasanya ini pilihan tepat lah kalo nk membaham ehehe



kat area bugis+

Naik atas (dari basement parking), pilih punya pilih, ktorg pon masuk nandos... smpt ty halal x b4 masuk ehehe... then bila masuk tu plak nmpk ada 2-3 org pompuan melayu pakai tudung tgh mkn kt dlm tu.. so mmg lega n blh la mkn dgn kompiden nya...



Nandos di Bugis Junction




Menu - lain sket ngan kat mesia
price dia kalo x di convert kdp RM mmg jauh lbh murah lah... sbb satu set yg quarter chicken tu baru SGD14.90... servis mmg bagus.. ada sorg mamat tu (waiter) mmg 3-4 kali dtg ty nak apa2 lg x... n dia offer nk bawak sudu kecik coz dia nmpk can suap my kiddy mkn...



ini jek lah yg kami pancing utk mlm nie...
nasik dia pon mmg rasa lain dr Nando's yg mesia punya



 Lepas mkn plan nk jln2 kat Bugis Street plak
jalan nk ke sana tetiba ternmpk "alamak... iora! jom masuk jap bang"
haih.. ni mmg butik faveret can... mesti mau tgk apa yg ada di dalam n brp derang letak pricw kan.. so leh la compare
sesungguhnye can mmg terkezut ngan rega dia... ada yg SGD48, SGD50, SGD52
whahh?? manyak murah
kalo iora kat malaysia ni.. rega sumer nye 100++ huhuhu

tapi can x beli apa2 pon kat iora nih


iora

Tapi yg can agak heran ngan sgapore nih
mana2 tmpt sgt la ramai org
nak naik escalator ramai, jln2 kat dlm mall pon sgt ramai, yg duduk2 saje kt luar bgnn pon ramai... dan yg nk melintas jalan pon sangaaattt la ramai
seolah2 cam ada event gitu la kekdahnye
teringat masa mlm new year kiterang g dinner kat restoran tarbush kat area star hill... haa mcm tu la ramainye
tp kalo kat mesia ni can slalu tgk ramai2 camtu time ada event je la... x pon time new year or merdeka

ramai kan... ni baru sikit yg can smpat snap hokeh
jalan ke depan sikit, cross jalan naaaa ni lah dia Bugis Street

Bugis Street



Dari luar nmpk cam petaling street lah tmpt ni, byk kedai2 jual jam tgn, baju2, fridge magnet, souvenirs, etc. Masuk dlm, smpt jugak lah rembat FM, keychain, n baju singapore utk kiddy 2 helai

Memang sesuai tempat ni utk tourists kalo nak cari souvenirs sbb macam2 ada and rega sgt murah jugak




jam2 ni mmg murah giler SGD10, SGD15 camtu jek



Tshirt singapore mmg byk jual kat sini pilih je kedai mana sbb ada byk kedai kt dalam tu



Antara hasil tangkapan


Pastu rasa dah xde apaper kterang pon ingat nk blk hotel lah... sbl turun ke parking, kterang passing by the shopping mall can saje usha2 handbag n wristlets... hmmm xla murah sgt, kalo convert pon lebey kurg jek ngan rega kt mesia... so xdela nafsu nak membeli tu dtg hehe. then kterang pon blk la ke hotel n zzzzzz coz tomolo morning can ada official duty belah pagi.


Daaa....
Kisah seterusnya, Day 2





2 comments:

  1. Saya mau mengucapkan terima ksih g tidak terhingga, serta penghargaan & rasa kagum yg setinggi-tingginya kepada AKI JEYAPATI , saya sudah kerja sebagai TKI selama 5 tahun di singapore, dengan gaji lebih kurang 2.5jt/bln, tidak cukup untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari, apalagi setiap bulan harus mengirim ortu di jawa, sudah lama saya mengetahui roomnya AKI ini, juga sudah lama mendengar nama besar aki, tapi saya termasuk orang yg tidak terlalu percaya dengan hal ghoib, jadi saya pikir ini pasti kerjaan orang iseng Saja.
    tetapi kemarin waktu pengeluaran 8924 , saya benar2 tidak percaya & hampir pingsan, angka yg diberi aki 8924 ternyata tembus, awalnya saya coba2 menelpon, saya bilang saya terlantar di singapore, tidak ada ongkos pulang, terus beliau bantu kasih angka 8924 setelah saya bantu mahar 8 juta.mulanya saya tdk percaya,mana mungkin angka ini keluar, tapidengan penuh pengharapan saya pasangin kali 100 lembar, sisa gaji bulan januari, ternyata meledak….!!!
    dapat BLT 750jt, sekali lagi terima kasih banyak AKI JEYAPATI, saya sudah kapok kerja jadi TKI, rencana minggu depan mau pulang aja ke sukabumi.buat aki,saya tidak akan lupa bantuan& budi baik aki.HUBUNGI AKI JEYAPTI DI NO INI 0852-4228-0055.KLIK TOGEL 2D 3D 4D 6D DISINI

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity