Search in Canteq's Blog

Tuesday, July 9, 2013

Persediaan Menyambut Ramadhan - Beli Buah Banyak2

Waaahh... dah nak puasa dah kita ye
Maka dgn ini diisytiharkan esok bersamaan 10 July 2013, hari rabu kite semua akan berpuasa ehehe

Epal hijau, navel orange, dan pegaga yang selalu di stock up :)

hmmm... apa yg slalu can buat time bulan posa ni xdelah byk beza sgt pon ngan bulan2 lain
cumanye diharap tahun ni can still diberi peluang dan kekuatan untuk ke masjid untuk berterawih, serta bertadarus sikit sebanyak

Bab makan tu rasanya can nk ubah diet lah
Taknak mabuk2 beli itu ini kat bazaar ramadhan lagi, sudahnye mkn x habis huhu
Tapi yg tetap can akan kekalkan adalah... 
nak beli buah banyak2
leh buat jus masa berbuka, then leh buat kudapan lepas blk terawih jugak
Pegaga tu pulak leh buat mkn dgn nasik time berbuka
(sahur tak kot sbb can jrg amik nasi time sahur)
Lagi satu, pegaga tu kalau buat jus pon sedap jugak
Elok untuk diminum selalu, sbb pegaga ni kan banyak khasiat

Memang buah2 favourite can
Nak lagi senang, buat jus ni guna juice extractor je
tak payah nak susah payah tapis serdak2, kulit2 buah tu, manyak sinang ooo

Juice Extractor
Tapi sikit tips yang can boleh bagi
Kalau nak buat jus, better beli oren yang jenis besar2 tu, navel orange aka oren navel, manis dan sedap
So takla jus tu nnt masam kan, bila masam ia akan menggalakkan kita untuk meletak gula, so rugilah dah minum minuman berkhasiat tapi letak gula
Kalau epal hijau pulak, pilih jenis granny smith, size dia pon besar sikit dr epal hijau yg biasa... granny smith ni lebih rangup and mmg kurang masam, just masam2 manja gitu, sedap weiih

 Apa pon... can ucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak untuk semua

Note : Tgh usha biskut raya, teringin sangat nak makan semperit yg bentuk bunga tu... alahai bestnya



2 comments:

  1. salam kenal.kita pun suka buah2an ni.mmg bagus sentiasa ada stock fruits kat rumah. anyway thanks share pasal juice extractor and jenis buah ya

    ReplyDelete
  2. salam... tq sudi jenguk my blog
    kan... mmg best sgt mkn buah

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity