Search in Canteq's Blog

Monday, July 29, 2013

Bercuti ke Singapore 5 - Murtabak Singapore dan Arab Street

 Entry lain mengenai our visit to singapore :



murtabak singapore restoran zam zam... sedap wooo

Hari ni can duty lagi... n lg lama dr semalam...
start kol 9 pg sampai kol 3 pm... huhuhu
so lepas kol 3, blk bilik jap.. solat dulu siap2 (sbb da tau dah kat luar tu sure susah nk jumpa surau n bilik air yg ada air :o hehehe
so waktu untuk merayap berjalan2 shopping tuh singkat je lah

so target arini adalah nk mkn kat zamzam restaurant
ish x tahan dah nie... ramai sgt org ckp mkn kat sini sedap
mesti la nk try kan... 
lg pulak can ni mmg peminat kari mamak perrgghhh
as usual, naik teksi lah ke sana
teksi stop kan kat sini, btul2 tepi kedai kain yg byk2 ni
waaahhhh baru can tau kat Arab St ni byk silk house... menarik nie
memula turun cab jek terus nmpk nie.. sila fokus pada pakcik itu ye... hmmmm

pastu depan dr tmpt teksi stop td tu ada simpang 3, kat area simpang ni lah letaknye restoran zamzam nih
hoyehhh x sabar nk masuk rasa murtabak dia waaweee
Restoran Zam Zam di Arab Street
Kedai dia yg kat tgh kaler kuning tuh, ditulis Singapore Zam Zam
masuk dalam, terus intai lauk2 dia dulu
perghh nmpk sedappp
terus teringin nk mkn ayam goreng nie
Ayam Goreng Sedap
Restoran zam zam ni ada 2 tingkat, kitorg naik kt tgkt atas sbb ada econ
bawah tu cam kuat sgt bau mknn dia, sure melekat kt baju nnt
pemandangan dlm restoran zamzam
 Kat dinding tu pon ada menu gak kalo nk tgk
rega nasi beriani ayam/ikan cuma SGD6, beriani kambing lak SGD6.50
Disebabkan can masih teringat2 ayam goreng kat bawah tadi, so can pon mointak la nasi putih + ayam goreng + kuah kari ikan
hubby lak amik nasi beriani kamving
dia kasi 2 kuah
1 kari ayam n 1 lg kari ikan
Kari ikan dia sedap x hingatttt
mmg pekat n maveles
Stail aku makan kat kedai mamak, cukup setakat amik nasi putih nagn ayam goreng and kuah kari ikan...
dah dah x payah kasi lain dah... mmg syok habes

kasi close up picca ayam sedap ni
 kitorang pon order gak murtabak ayam
amik yg SGD6 (itu saiz plg kecik lah kiranye)
rasa dia mmg sedap... tp can pnah mkn yg lebih sedap kot
murtabak restoran zamzam... sedap wooo
 Bila da kenyang, kitorg pon kuar la dari restoran tu
baru perasan ada satu masjid kat sini
nama dia Masjid Sultan aka Sultan Mosque
Arab Street
Masjid Sultan kat Arab Street
 Disbb kan tadi dah ternmpk kedai2 kain sutera ni
so can pon apalagi... terus la melangkah ke sana pulak
Masuk 2-3 kedai jek
n terus mata ni berkenan ngan satu silk dlm kedai yg ke3 tuh
cantik ah bg can...
sbb ada corak paisley... ahhhhh aku ni mmg gile paisley!!! x boley tahan kalo jumpa
kain dia pon mmg best sgt
so terpaksa la merembat satu heheheh
Da abes nyopping di situ... alamak dah tatau nk g mana dah
terlupa pulak pasal mustafa center time tu
pastu kiterang jln2 ke arah kg. glan (tgk map)
last2 sampai blk ke arah bugis junction
nmpk la ada sale handbag ngan kasut kat bawah tu
kasut vincci rega antara SGD13.90 - 19.90 jek tp x beli pon
 Ada gak masuk dalam intai2 handbag, wristlet, and perfume
bila tgk harga... mmmm x best sbb x la murah sgt pon
rega dia biasa2 jek.. kalo convert cam sama jek ngan kat kl
so x beli apa2 jugak

Hasik rembatan arini... yuhuuuu

Daaa... entry seterusnya untuk hari ke 4 kami di sini :

Bercuti ke Singapore - Day 4 - Universal Studio Singapore USS


Daaaaa........



No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity