Search in Canteq's Blog

Thursday, June 14, 2012

Holiday @ Singapore... wwoouuummm



Day 1

Whoahh... baru smlm sampai dari sgapore after our 5D4N worliday (work + holiday) at singapore
waaahhh mmg best hokeh sampai kan my lil son tu xnak blk umah.. nk dok hotel jek katanye... "tanak balik umah.... nak pegi hotel.. nak hotel.. nak hotel" gitu la gaya ayat dia smlm.. huhu suka suki aje kan kanak2 zaman skang.. rasanya dia mesti ingat ayah bonda dia keje cop duit nie itu sbb dia nak kterang stay je terus kat hotel sgapore tuh buat mcm umah sdiri ahahahaha

okla... kterang py stori ni lain macam sket sbb masa pg drive sdiri naik keta, tapi balik naik flight.. haaaa tudia mana plak aku pg baling keta asben aku tu kan? jgn risau kiterang mmg x baling cuma anta masuk workshop (huhuhu bg pihak my asben).

Kiterang btolak on 8 June (friday)... gerak from sgor nih xde la awal sgt lam pukul 8.30 am gitu la...
pastu stop jap kat RnR _______________________
then teruskan journey ke JB... Sampai2 JB da agak2 nk dekat zohor stop solat jumaat japs.. then abes jek solat terus queue nk masuk ke woodlands... mak aiiihhh keta byk x hingat! mmg byk hokeh... queue mmg lama... 

Queue sebelum sampai ke woodlands.. sila ikut lorong kereta ye (kalo anda drive keta la)

Tapi xpe, sabarkan hati anda ye... x la lama gile.. agak2 lam sejam dua sampai la ke iigresen malaysia hehe
bila nmpk signboard cam kat bawah ni, masuk jek mana2 Zon A ke B ke C ke... smua sama coz kita mmg da queue kat lorong 'kereta' td kan... no worries


Bila da sampai area imigresen mesia ni plak (pic bwh) ... haaaa mmg ada byk2 kaunter n lorong.. so korang bole pilih memana kaunter yg korang suka
memula kterang agak terkompius kaunter mana nk pg
last2 main pg jek.. dan mmg pon.. pg jek la mana2 kaunter
tujuan dia nk check passport je hokeh
(time ni lom perlu isi kad putih tu lagi hokeh... yg isi kad/form putih tu kat imigresen sgapore jap lg.. ini adalah mengikut hasil pertanyaan kami dgn pegawai imigresen tersebut hehe)

imigresen malaysia
Keluar jek from imi mesia tuh, sila la ikut jek loring kereta yg ada tulis kat jalan tu... jln terus jek, mmg xde simpang kiri kanan pon...

lori leh tahan gak byk aritu
Teruskan perjlnn anda sehingga sampai ke area imigresen singapore plak
dia ada tulis 'Primary Clearance' (tgk pic bwh)


Sama jugak lah konsepnya, masuk lorong mana2 n stop kat kaunter dihujung lorong tsebut
kasi passport n dia akan kasi kad/form putih
sila isi secepat mungkin
sbb kad putih ni kena isi utk setiap org yg nk masuk sgapore tuh
kalo ada 18 org lam keta tu, kna amik 18 kad putih hokeh
Utk mempercepatkan proses, mintak je pinjam pen ngan pegawai migresen tuh (mcm yg kiterang buat :D)

Form atau Kad putih nk masuk singapore.. x byk mana pon yg nk kena isi tp penat gak la kalo nk repeat isi bnda yg sama utk 8-9 org (tp kiterang isi 3 jek)
Bila dah settle kat sini, sila la tanya ngan pegawai tu kat mana nk buat autopass
sbb can nk describe pon x reti
tp nk tolong punya pasal camnilah... 
jalan jek terus amik lorong yg kaler merah
Jalan jek ikut lorong tu sampai jumpa bhgn nk declare barang
(xpe xpe mmg korang xde bwk brg2 berbahaya n x perlu declare, xpe pg je area sana)

bila sampai area yg can ckp tu (yg cam lam pic bwh ni) apg ke belah kanan yg ada tmpt kereta parking, parking keta kat situ and carik org yg pakai baju purple
kecik je kaunter autopass ni


Sorg aje yg turun pon dah cukup
nnt stff derang akan dtg check road tax kat keta
derang xde mintak pon geran keta ke, keratan roadtax ke apa ke
So bila da settle dapat la satu kad nih ngan resit dia sekali, serta satu booklet pasal autopass

 Maka silakan la beredar dari situ n make ur way to singapore
jgn amik laluan nk ke johor plak ye


Keluar jek dr area immigration tuh terus bukak Sygic, cari Hotel Quality kat Balestier Road. Hah, sng jek jumpa... masuk parking, pg lobby then check in! Dapat lah parking n internet card... best2 ada internet access.. leh la can on9 hapdet itu ini kan...

jalan nk ke hotel
room 1207 at Quality Hotel

ni bilik kiterang... no. 1207
masuk dalam... waaaahhhh katil besaarrr i love it!
bilik x la besar sgt.. comel2 jek
tp muat la nk solat kiri kanan depan katil tuh
tapi kalo nk golek2 main bola mmg x dapat la hehehe


TV3 ada kat sini ye... siaran langsung apa ntah ni.. ada ds najib n ramai2 org.. ntah mls nk amik port sbb pk nk rehat n lps ni jln2


Bwh ni plak view from our room...

n if u're concern with the washroom... ni dia pic nye
bersih, and ada bath tub
cukup lah tu


Rehat2 jap, solat barang sekejap pastu jommmm kita jln2... ingat memula tu nk g area merlion dulu tp perut da agak lapar so pusing2 tetiba nmpk... "eh Arab Street... eh eh kat depan ni Bugis + (junction), eh ada byk shopping mall..." eh eh itu eh eh ini, then "eh sini ada McD, ada Nandos jugak... jom ah kta mkn kat sini" ... So asben pon belok masuk salah satu building kat situ n parking...


kat area bugis+
Naik atas, pilih punya pilih, ktorg pon masuk nandos... smpt ty halal x b4 masuk ehehe... then bila masuk tu plak nmpk ada 2-3 org pompuan melayu pakai tudung tgh mkn kt dlm tu.. so mmg lega n blh la mkn dgn kompiden nya...


Menu - lain sket ngan kat mesia
price dia kalo x di convert kdp RM mmg jauh lbh murah lah... sbb satu set yg quarter chicken tu baru SGD14.90... servis mmg bagus.. ada sorg mamat tu (waiter) mmg 3-4 kali dtg ty nak apa2 lg x... n dia offer nk bawak sudu kecik coz dia nmpk can suap my kiddy mkn...


ini jek lah yg kami pancing utk mlm nie...
nasik dia pon mmg rasa lain dr Nando's yg mesia punya


 Lepas mkn plan nk jln2 kat Bugis Street plak
jalan nk ke sana tetiba ternmpk "alamak... iora! jom masuk jap bang"
haih.. ni mmg butik faveret can... mesti mau tgk apa yg ada di dalam n brp derang letak pricw kan.. so leh la compare
sesungguhnye can mmg terkezut ngan rega dia... ada yg SGD48, SGD50, SGD52
whahh?? manyak murah
kalo iora kat malaysia ni.. rega sumer nye 100++ huhuhu

tapi can x beli apa2 pon kat iora nih





Tapi yg can agak heran ngan sgapore nih
mana2 tmpt sgt la ramai org
nak naik escalator ramai, jln2 kat dlm mall pon sgt ramai, yg duduk2 saje kt luar bgnn pon ramai... dan yg nk melintas jalan pon sangaaattt la ramai
seolah2 cam ada event gitu la kekdahnye
teringat masa mlm new year kiterang g dinner kat restoran tarbush kat area star hill... haa mcm tu la ramainye
tp kalo kat mesia ni can slalu tgk ramai2 camtu time ada event je la... x pon time new year or merdeka


ramai kan... ni baru sikit yg can smpat snap hokeh
jalan ke depan sikit, croass jalan naaaa ni lah dia Bugis Street



Dari luar nmpk cam petaling street lah tmpt ni, byk kedai2 jual jam tgn, baju2, fridge magnet, souvenirs, etc. Masuk dlm, smpt jugak lah rembat FM, keychain, n baju singapore utk kiddy 2 helai


jam2 ni mmg murah giler SGD10, SGD15 camtu jek

Tshirt singapore mmg byk jual kat sini

Antara hasil tangkapan

Pastu rasa dah xde apaper kterang pon ingat nk blk hotel lah... sbl turun ke parking, kterang passing by the shopping mall can saje usha2 handbag n wristlets... hmmm xla murah sgt, kalo convert pon lebey kurg jek ngan rega kt sini... so xdela nafsu nak membeli tu dtg hehe. then kterang pon blk la ke hotel n zzzzzz coz tomolo morning can ada official duty belah pagi.



Day 2

Bgn pagi, pg bfast kat Quality Cafe, masa check in smlm can dah ty siap2 pasal ke'halal'an cafe derang.. halal katanya.. n kat dlm bilik ada menu utk mkn dlm bilik, pon ada tulis halal dekat foods... so oklah, tawakkal aje lah kan... tp ayam daging ttp can x sentuh (ntahla knape - waswas lg agaknye aku ni). Tetiap pagi selama 4 hari bfast kat cafe hotel ni can cuma mkn buah, cornflakes, n minum teh 'o'. Roti ada tp x berani nk mkn jugak... apalagi nasik goreng n mee goreng dia, lg la can x sentuh. Tp xpe, itu pon dah cukup kenyang dah bg can.. nk bfast je pon.

Dining hall dia, Quality Cafe yg kiterang breakfast hari2

Pagi ni can ada duty yg kene settle
lps bfast hubby kuar jln2 sekita hotel ngan kiddy, lgpon dia nk draw duit sket
mmg sgt lega n sng dok quality hitel ni sbb kat bgnn sblh hotel ada 7E, and jln dlm 5-6 minit ada Maybank kat bgnn balestier plaza... n sbl sampai maybank tu pulak ada McD and KFC kat bgnn apa tah nama dia (da lupa). So sgt senang bab2 tu
kol 12 tghari keje can pon da settle... nai atas jap... siap2 then mulakan operasi hari ke2 plak

 Turun lobby tahan teksi and pg orchard road
tp fokus utama nk pg hard rock sebenanye
otw tu ada nmpk bgnn ion.. oohh inilah yg org ckp tu ek
tp agak jauh la ion tu dari hard rock ni
terpaksa kensel la nk pg sana
coz x larat nk menapak jauh2 tu... huhuhu

Hard Rock Cafe Singapore
 Lepas soping nyoping serba sikit... kterang pon melilau carik restoran
jln ke depan sikit ada nmpk 7E (luar building, cam booth kecik gitu)
pastu ada la satu shopping complex ni nama dia Forum


bawah tu, kat basement ada nmpk McD... haaa apa lagi kterang terus masuk n mkn kat sana
tp rega dia mmg sgt murah (sekali lagi sila jgn connvert kpd RM ye kawan2)
Utk 3 org mkn baru abes SGD13++ jek

 Pastu kiterang nk solat
teringat ada org ckp area orchard ni ada masjid
pastu bukak map tgk, jarak dia lam 900 meter
owh mak aih jauh gak tu
pastu tah camana can dpt idea masuk lam Forum Galleria tu n carik mother's room
n sememangnye ada lah kan.
Memandangkan bilik ni ada paip n agak luas jugak
n can pulak mmg da standby telekung, serta compass Qiblat pulak mmg da ada lam henfon
so kitorg pon solat je kat sini
bilik ni besar, lam pic bawah ni br half of the room
siap muat 2 org solat serentak
fuhh lega kan


Lepas da settle smua tu, kiterang pon tahan teksi lagi utk pg ke Merlion plak
ramai oooo org kat sini





kiterang lepak2 jap kt sini posing2, tgk org, tgk merlion yg x penat2 dok mencurah air
pastu pg kaunter river taxi utk naik cruise menyeberang ke sblh sana plak
tambang cruise ni SGD4 utk seorg
budak kecik pon same price tau

(kalo agak2 korg xnak naik river taxi ni, nk jln kaki pon buleh seberang sungai tu tp jauh gak la)
kiterang ni jenis yg x berpa rajin menapak sgt huhu


wohohoho... di seberang sana ada Marina Bay hokeh
kterang plan mmg nk pjt skypark ni
excited nk tgk the whole singapore from marina bay skypark... hehehe


 Sampai seberang sana, lepak bawah jap, then terus g beli tiket nk naik Marina Bay Skypark ni
Price for adult is SGD20, kid SGD14

Tiket Marina Bay Skypark
 Skypark ni kat level 56 and 57
so kalo naik lift tu pg ke level 56 but not to worry coz mmg ada org yg akan guide u masa naik n turun lift tu
opsss... lupa lak
before naik lift ada org yg akan snap ur pic, n pic ni akan dijual kat level56 nnt - kat Skypark Photo kaunter - dgn price SGD30 (with paper frame) or SGD45 (with nice frame)
kitrang beli yg frame kertas tu aje

Skypark Photo

View from Marina Skypark
View of Singapore
Night view from Marina Bay Sands Skypark
 Da penat2 duduk2 n lepak kat sana, kiterang pon amik teksi n blk bilik
 antara hasil tangkapan utk hari ni



erk... ada citer Nur Kasih kat channel Suria (channel tv singapore) tp x sempat nk layan pon




Day 3

Hari ni can duty lagi... n lg lama dr semalam...
start kol 9 pg sampai kol 3 pm... huhuhu
so lepas kol 3, blk bilik jap.. solat dulu siap2 (sbb da tau dah kat luar tu sure susah nk jumpa surau n bilik air yg ada air :o hehehe

so target arini adalah nk mkn kat zamzam restaurant
ish x tahan dah nie... ramai sgt org ckp mkn kat sini sedap
mesti la nk try kan... 
lg pulak can ni mmg peminat kari mamak perrgghhh
as usual, naik teksi lah ke sana
teksi stop kan kat sini, btul2 tepi kedai kain yg byk2 ni
waaahhhh baru can tau kat Arab St ni byk silk house... menarik nie
memula turun cab jek terus nmpk nie.. hmmmm


pastu dpen dr tmpt teksi stop td tu ada simpang 3, kat area simpang ni lah letaknye restoran zamzam nih
hoyehhh x sabar nk masuk rasa murtabak dia waaweee

 masuk dalam, terus intai lauk2 dia dulu
perghh nmpk sedappp
terus teringin nk mkn ayam goreng nie


Restoran zam zam ni ada 2 tingkat, kitorg naik kt tgkt atas sbb ada econ
bawah tu cam kuat sgt bau mknn dia, sure melekat kt baju nnt

pemandangan dlm restoran zamzam
 Kat dinding tu pon ada menu gak kalo nk tgk
rega nasi beriani ayam/ikan cuma SGD6, beriani kambing lak SGD6.50


Disebabkan can masih teringat2 ayam goreng kat bawah tadi, so can pon mointak la nasi putih + ayam goreng + kuah kari ikan
hubby lak amik nasi beriani kamving
dia kasi 2 kuah
1 kari ayam n 1 lg kari ikan
Kari ikan dia sedap x hingatttt
mmg pekat n maveles


kasi close up picca ayam sedap ni
 kitorang pon order gak murtabak ayam
amik yg SGD6 (itu saiz plg kecik lah kiranye)
rasa dia mmg sedap... tp can pnah mkn yg lebih sedap kot

murtabak restoran zamzam... sedap wooo
 Bila da kenyang, kitorg pon kuar la dari restoran tu
baru perasan ada satu masjid kat sini
nama dia Masjid Sultan aka Sultan Mosque

Arab Street

Masjid Sultan kat Arab Street
 Disbb kan tadi dah ternmpk kedai2 kain sutera ni
so can pon apalagi... terus la melangkah ke sana pulak


Masuk 2-3 kedai jek
n terus mata ni berkenan ngan satu silk dlm kedai yg ke3 tuh
cantik ah bg can...
sbb ada corak paisley... ahhhhh aku ni mmg gile paisley!!! x boley tahan kalo jumpa
kain dia pon mmg best sgt
so terpaksa la merembat satu heheheh


Da abes nyopping di situ... alamak dah tatau nk g mana dah
terlupa pulak pasal mustafa center time tu
pastu kiterang jln2 ke arah kg. glan (tgk map)
last2 sampai blk ke arah bugis junction
nmpk la ada sale handbag ngan kasut kat bawah tu


kasut vincci rega antara SGD13.90 - 19.90 jek tp x beli pon
 Ada gak masuk dalam intai2 handbag, wristlet, and perfume
bila tgk harga... mmmm x best sbb x la murah sgt pon
rega dia biasa2 jek.. kalo convert cam sama jek ngan kat kl
so x beli apa2 jugak

Hasik rembatan arini... yuhuuuu




Day 4

Hari yg paling best kat singapore ni... yesssss arini kiterang ke Universal Studio Singapore aka USS
x sabar sgt

Bgn pagi2 mandi, pg bfast kat cafe hotel... then kol 9am tgu teksi
then terus mintak driver teksi tu bawak ke USS

dr dlm teksi nmpk sentosa terus snap pic


Sampai2 jek kat sana, terus carik kiosk no.9 sbb nk tukarkan voucher asiatravel ngan tiket USS
kalo korang pon beli online ngan asiatravel ni jugak, sila la  pegi ke basement coz kiosk ni ada kat bhgn bawah tmpt bas2 n keta parking

Da dapat tiket... yep dua jek sbb kanak2 di bawah umo 4 taun mmg masuk pree!!


Lepa dpt tiket erus naik escalator.. then kuar2 jek terus nmpk globe ini
waahhh bestnya
posing2 sakan pastu masuk jap kedai souvenir USS nih
tapi xyah beli apa2 lagi sbb kat dlam pon ada kedai souvenir jugak hokeh.. buat penat jek nk bawak nnt


Operation hours dia from 10 am - 7 pm
so ada la org yg dah start queue up
hmmm baru kol 9.30am, so ada lg stgh jam nk kna tgu
kiterang mls nk queue so jln2 dulu kat sekitar tuh



Nampak ada chilis kat sini
tp x sure la halal ke idak

  ni tower kat depan entrance dia
kat bawah ni la org dok queue ramai2 nk masuk dalam

Tgk betapa ramainye org.. tu baru 1 side.. ada sblh lagi queue tp x snap 
queue ni mmg panjang hokey
ni nmpk sikit je ni.. kenyataannye mmg amat pedih heheheh



Masuk2 jek, bg yg nk dptkan stroller, wheelchair, etc sila ke arah kanan, tuju ke Beverly Hills Garage
Sewa 1 stroller single utk kanak2 SGD10


Kitorang start tawaf USS ni dari arah kiri
sbb nk carik fun utk kiddy dulu
sbb kalo mulakan dari arah kanan, kita kan jumpa sci-fi area dulu... hmm awal2 pagi nih mls nk berroller coaster bagai, kasi anak excited dulu then baru la ayahbondanye pulak kan kan

tmpt mkn... x sure halal ke idak.. jus snap pic je
 Pastu pg ke area madagascar ni dulu... naik boat
sonot my son, dia nk ulang naik lagi... tapi queue nya pjg nak... mak x koser nk queue lagi sekali hehehe


So pujuk dia main lain plak
kebetulan plak masa kuar tu ada performance from madagascar team... enjoice hokeh
lps show leh bergambar ngan derang pulaks
waahhh.. smua karakter ni kiterang dpt bergambar theheehe


Pastu jalan ke depan sket...
Ada far far away... shrek 4D adventures...
jom masuk jugakkk...
oh cop cop utk sesapa yg sewa stroller mmg x perlu risau punya coz derang mmg ada allocate tmpt utk parking stroller di stiap attraction place
n stroller tu plak mmg dilekatkan nama kita
so xde sapa yg curi or amik
selamat jugak gayanye


Masuk sini, queue kjap aje lam 5 minit x sampai rasanye kot
and sbl dapat masuk ke tmpt tayangan 4D tuh, dia kasi tayang mini movie dulu cam kat bawah nie
summary kisah shrek kekdahnye


Kat dalam dewan tayangan... ehehe sempat gak aku snap pic b4 the movie begin
bessttt ooo 4D adventure shrek niee... sampai kiterang ulang 2 kali thehehe
ada babak bersin sampai terpercik air, labah2 meraba kaki, naik keta kuda goyang2, etc
kalo nak best sila duduk depan hokeh
sbb kiterang kan masuk 2 kali... 1st dok blkg, 2nd time dok depan
so masa dok blkg tu mmg x dpt feel sgt dia nye 4D effect


Pastu jalan2 lagi jumpa plak ngan jurassic park pulak
tp kat sini kiterangbiasa2 je lah
x enjoy sgt


Pastu ada nmpk dino-soarin'
hmm elok lah ni bg kiddy naik pulak

queue leh tahan panjang nye
ada la lam 20 minit kot tgu huhuhu


Masa tgh2 queue nk naik dino-soaring tu derang ada announce yg waterworld show akan start kol 12.30 pm
hah.. ngam2 kiterang dapat naik kol 12.20
turun jek dari situ terus pg ke area waterworld plak
smpat la tgk d show
show ni time bot2 kuar n lari laju2 mmg la syok tgk
tp bila lama2 cam bosan pulak huhuhu


 Bila dah lapa tu kiterang pg carik tmpt nk makan
nmpk Wildly Delicious Food nih kat sblh taman madagascar td
nmpk tak lam pic kt bwh tu, bhgn kanan tu lah kedai mkn tu


dia mmg tulis halal kat situ
n menu dia cam menu org melayu lah
bole la ...

kiterang pon masuk
ni jalan nk ke bhgn dining


Kiterang order 2 set nasik n satu kiddy meal
Ada agar2, sambal cili, masik putih, ayam panggang, acar, n gulai sayur
rasa ayam tu bol tahan la.. kuah sayur tu sedap

yg dlm bekas biru woody woodpecker tu plak kiddy meal
ada nugget n fries lam tu
bekas tu mmg leh bwk blk terus
nugget dia ok, x la lembik, n panas2 lagi


Air kiterang mmg x order sbb dah beli air kat luar tadi
beli bekas panjang ni.. SGD14 kot kalo x silaps
leh refill jek nnt kat mana2


 Da kenyang dah kan... so gerak la pulak ke ancient egypt
waahh sini mmg besar2 patung dia
kita ni cam org kerdil jek


dlm ni ada jual souvenir mommy the returns, pyramid etc

besa sunggoh

ni plak org kaki panjang... berlegar2 jer depa ni
memula tgk mm rasa takut n gerun
sbb derang saje buat muka bengis n conteng2 kt muka
tp kalo nmpk depa ni lah.. jgn sesekali buat muka takut sbb mula2 can mmg terkejut masa nmpk derang ni lalu... terus derang ni kacau
pastu masa time nk amik gamba can buat2 x reti.. n buat2 x heran barulah derang pon x kacau lg dah

da abes dah ancient egypt.. pg plak ke sci-fi
haaa science fiction city ni best lah bg yg suka tonggang tebalik naik roller coaster n such
roller coaster ada 2 jenis, yg kaki terjuntai n yg x terjuntai




 

kat bawah ni pintu masuk nk ke transformers ride
yg ni xde tunggang terbalik, tp 3d punya ride
konon2 kita berperang ngan robot2 gitulah kekdahnye
tp ada gak rasa gegar, hoyong kiri kanan, n rasa terjunam ke depan dgn laju
a must try!
my hubby siap ulang naik 2 kali yg ni.. can sekali jek
alhamdulillah queue x pjg...
jln nk masuk ke transformers ride

ni lah dia rupa ride tu
ada 3 row, satu row leh duduk 4 org... n korg kena pakai spek 3d nk naik bnda nie.. baru la thrill ekeke

yg ni plak khas utk si kanak2 riang
accelerator ygpusing2 tu jek.. ala2 mcm kat genting
tp pusingan dia lagi laju.. tp xdela sampai pening pon


kalo nk bergambar ngan transformer yg besar ni, diorg akan amikkan pic n byr kat depa.. hoh buat duit sungguh
kiterang bergambar sdiri2 jek kat blkg tu eheheh

yg kuning ni ada org dlm dia..
kiterang dpt bergambar ngan yg nie
best best

ni org masa depan la ni ek... ekeekke


pastu gerak ke hollywood street plak
masuk lights camera action ni
dia buat show ala2 caner nk buat filem tu
ada hujan, bunyi letupan.. n dinding melayang
budak kicik pon bule masuk
tak la terlalu best.. ok ok jek lah
ni kat dlm light camera action tuh.. tgh queue..
tp xde queue mana pon... x sampai satu minit po ni.. laju jek sbb x ramai org
ni lah dia slps show tu... tingkap tu dah tercabut

hmmmm da abes pusing dah
tgk blk ka sign board nie...
- sci-fi city
- ancient egypt
- the lost world
- waterworld
- madagascar
- far far away (shrek)

hah.. smua dah... masa tu awal lagi
so kiterang pon pg la repeat masuk tgk shrek 4d lagi sekali
n my hubby pegi repeat roller coaster lagi
n jln2 pusing uss lagi
waahhh lega dapat main sumer... n queue x lama wpon org sgt ramai aritu

sinilah tmpt kiterang refill air
sgd4.80 utk refill fruit punch



ni saje memenuhi masa lapang utk si kanak2 riang eekeke
slps menyoping kat uss shop, ingat da nak blk.. terserempak plak ngan woody woodpecker ni
smpt la bergambar ngan derang jugak
ada byk lagi cartoon character lani yg kiterang smpt bergambar tp segan nk tempek sbb smuanye ada gambo kiterang ekkeke


derang tulis kat luar td katanya operating hours dari kol 10 pg - 7 ptg
tp rupa2nye ari yg kitreang dtg tu tutup sampai kol 9 mlm
hoyeeehhh

n kalo nk solat kat sini x payah risau sbb mmg ada surau... telekung pon provided kat dlm tu
senang hoke

ni lah globe pd waktu hampir mlm
posing lagi sbl balik

pastu kiterang pon turun lower ground utk amik taxi nk blk hotel
jgn risau x dpt taxi coz sgt la byk nye taxi yg tgh menunggu
queue ntah berapa lane
pg aje n confirm dpt taxi.. xyah tunggu2
derang yg tgu passenger
nnt ada org yg akan assist utk naik taxi ni
so kalo korang nak naik taxi kat area singapore ni... flagdown price utk setiap taxi kat sgapore ni x sama
ada yg start ngan SGD3.20, SGD3.40, SGD3.80 etc... plg murah can pnah nmpk SGD3.0 tapi teksi buruk la... cam teksi hitam kat pic atas tu, yg tu dia tulis initial price SGD3.0...
Hasil pancing kat USS ~ sikit jek  (tiada dlm gambar - 1beg uss sega nk tunjuk ehe)

Day 5

Day 5.. maknanye hari terakhir kami kat singapore ni
so mmg xde plan nk keman2 pon arini
wpon kiterang dtg naik keta, drive sdiri tp blk kiterang naik flight ehehhe

so dari hotel amik taxi utk ke changi airport
heading to changi airport

tetiba ternmpk building ni... cantik ye crown plaza
kt sgapore ni mmg byk building yg cantik2
so kalo naik airasia mmglah kna turun di terminal 1, bak kata driver taxi tu

 
hmmm dlm airport changi... mata melilau carik kaunter airasia sbb nk check in luggage n nk print boarder pass
 perkara pertama, g print boarder pass dulu kat mesin dia

then check in luggage
adoiii.. can amik 25 kg jek
nasib baik berat kedua2 beg ni 24.9 ahahhaa ngam2 kan
cam tau2 jek masa packing

queue for luggage check in

check masa berlepas, lmbt lagi
hmm pg mkn lah dulu

nmpk ada kfc kat sini.. n certified halal
so mkn kfc je lah...

menu dia mmg lain dari yg kat mesia
ada byk bnda yg xde kat sini

and.... it's time to depart

masuk lam departure hall... smpt lagi can pg membeli belah...
xde la byk pon.. cuma berkenan tgk harga yg sgt murah
jauh beza ngan yg dijual kat shopping complex aritu
so dpt la gak merembat perfume kat airport ni
then time to say gudbye singapore~

can't wait to see malaysia

Hasil tangkapan di Changi Airport... 1 perfume saja...
xmo tunjuk xmo tunjuk segan ah
tp yg pastinya ni mmg faveret perfume can sejak zaman berzaman
can mmg old skool bab2 perfume ni xleh nk tukar perfume lain mesti guna kejap je pastu stop
dah ada 3-4 botol perfume lain yg can pnah beli (konon2 nk tukar selera) tp end up dok atas meja solek tu jek sampai ke sudah.. pakai 2-3 minggu pastu stop, and carik perfume asal ni balik hohoho
ntah knape aku ni


daaaaa...




3 comments:

  1. wow...1 entry boleh habis smua cter..bagus tu...org xlah tertunggu2 nak baca hingga kesudahan..hehehe.

    harge bilik semlm berapa ek>?? igt nak repeat lg singapore..but not USS la..hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe.. tu ar sal, can pon mls gak nk peram lama2.. kasi sekali harung jek... Bilik tu ada 2 rate, masa weekend can dapat rega SGD251, masa weekdays SGD188 camtu lebey kurang... so kalo nk in RM, cuba la convert sbb rate (currency xchnge) sure x sama time can pg ngan skang ni

      ** tapi hotel ni agak jauh lah kalo nk ke mana2... not advisable unless travel for business.. apapon.. happy repeating ehehehe

      Delete
  2. BongaCams is the best live sex webcam website.

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity