Search in Canteq's Blog

Monday, June 11, 2012

Power Bank untuk Phone ~ Ke External Battery


MIPOW Universal Power Bank - Utk iPhone or Samsung Galaxy
Can tau ramai yg carik power bank utk support battery life kan... esp utk yg suka main game lama2, tgk movie byk2, layan internet x hingat dunia... ha.. tau2 da abes battery kan kan
so kalo nak senang, esp time travelling, sila la stand by 1 power bank (ada jugak yg sebut external battery.. mana2 lah janji korg paham)

yg ni can baru beli, brand MiPOW
kalo korang biasa naik airasia tu, lam katalog airasia pon ada jual power bank aka power tube brand MiPOW nih cuma yg tu x best sbb bntuk bulat pjg, and power dia cuma 2000 mAh jek
yg can beli ni 4000 mAh
kiranya kalo utk galaxy note yg sememangnye memerlukan 2500 mAh tu, leh la dapat 2 kali cas x gitu 
(lebey kurang 150% la kekdahnye)

Caner nk guna?
ooo senang aje...
memula charge kan dulu bnda alah power bank ni sampai penuh (kalo x smpat penuh, takat mana yg sempat je lah)
pastu bawak je sekali ngan fon korg kalo pg mana2
so agak2 bila fon korang dah xde bateri, maka keluar kan lah power bank or 'external bateri' korang tuh and cucuk kat fon 
so, dia akan charge kan fon korang tu pulak...
biarkan je kat situ sampai bateri pebuh balik hokeh

kalo takat nk guna kt umah je xyah la beli power bank nih bagai.. charge jek guna charger orginal tuh.. membazir je... ini sesuai kalo korg slalu ada kt luar, or slalu travel jauh2, or kat opis xleh nk charge

errrr sbb ape can pilih kaler pink? xde kaler lain ke?
ada.. macam2 kaler n macam2 bntuk ada menda alah ni
tapi can biasalah... pilih brg yg mmg can berknan dimata can
can nmpk canteq, baru can beli
lgpon sbb nk match kan dgn Galaxy Note Pink ku iteww...
Daaaaa

So matching kan... kan (gedix)

No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity