Search in Canteq's Blog

Tuesday, June 5, 2012

MonaVie ~ Berkesan Ke?


alaahhh.. citer pasal monavie mesti ramai yg dah tau kan... x lain x bukan salah satu supplemen yg memenuhi market
ada yg kata ok... x kurg jugak yg kutuk
hmm.... can pulak mmg pernah minum sbl nie...
pernah x pernah... smpt beli 2 kotak besar la jugak... maknanye brp tu... dlm 8 botol lah
plus botol pertama percubaan (masa memula nk try dulu) total jadik 9 botol yg can pnah consume ni

wpon da beberapa bln dah can stop minum monavie nie... tp yg tetiba terasa nk buat review pasal product ni sbb ada member n kakak can yg tau can pnah amik monavie ni dok tanya2.. apa kesannnye, best ke, menjadi ke, xde side effect ke, x rasa mahal ke, hilang ke sakit kpl, boleh hilang allergi ke... n macam2 lg lah

makanye can pon terpk yg mesti ramai jugak umat di luar sana yg terpk kan soklan2 yg sama...
sbb depa pon teringin nk terai tp mls nk buang duit camtu jek.. baik ty kat org yg pnah ada pngalaman minum kan...

so mari can kongsi kan apa yg can dpt / tak dpt sepjg meminum jus monavie kaler purple neh ehehehe
sharing is caring kan... konsep la sangaaat

ok... memula yg buat can teringin nk terai monavie sbb can mmg ada alahan... allergi x tentu pasal... kulit tteiba jek jd merah2.. pastu ada jugak batuk2 (yg slow jek tp berpjgn)... n sememangnye can penghidap athma... so ntah camana tetiba aritu member pm borak psal monavie terus can mintak terai 1 botol.


lps minum 1 bnotol mmg x rasa apaper... xde pon rasa perubahan kat mana2... tp disbb kan can nak amalkan konsep 'bersabar utk melihat hasilnya'.. plus rasa dia pon sedap jugak... iye la.. berries kan, maka can pon order terus 1 kotak besar... haaa amik kau. Tp can mmg x risau takut jus ni x abes sbb yg 1 botol tu pon abeskan lam masa 1 minggu lebih jek, kurg 2 minggu hokeh (wpon tokey tu kata leh wat stok utk sebulan 1 botol tuh). jd kalu stkt 1 kotak besar (4 botol) tuh kejap je la kan can teguk hehhehe

tp lps habes 1 kotak besau tuh pon.. cam xde rasa apaper jugak lagi... hmmmm nk continue ke discontinue nih? pastu can ada baca yg normala omar katanya lepas minum 6 botol br ok kan... so can pulak br 5 botol nih... hihihi makanye can decide utk order lg 1 kotak... mana la tau kan kot2 nk berkesan ngan can ke... kot2 lmbt sikit ke tindakbalas dia... tp lps habis lagi 4 botol (meaning dah 9 botol kesemuanya, n can mmg minum everyday without fail)... TAPI... still x rasa ada sebrg perubahan kat can... jadi can pk punya pk... harus brp byk botol lg aku nk kena terai nih... hmmm dah la mmg mahal kan nk terai sampai 5-6 kotak besau... so can rasa lps 9 botol dah x jadik apa2, baik can discontinue jek lah... makanye skang ni can udah tidak mengorder monavie lagi... tp at least can dah cuba kan... dah tau jus ni x rasi ngan can, so stop aje lah. Kalo stakat nk kan jus yg sedap baik lah can beli ribena gitu sbb kos nye 10 kali ganda murahnye hehehehe. Tapi can x nafikan ia mmg berkesan n rasi ngan sesetgh org... cam gamogen lah jugak kan... ada yg ok mmg akan pulih, ada yg x ok, terus jadi alahan.

Gitu le citernya.... so kalo nk amik supplemen apa2 mmg kena terai menerai dulu la eh... hehehe
Daaaaaa




No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity