Sunday, April 7, 2013

Cuti2 Bandung - PART 2

Ok, sambungan kisah percutian kami di bandung... masih lagi di hari pertama, bersambung dari kisah ketibaan dan check in hotel. So lepas check in, masuk bilik snap2 pic 2-3 das, kitorg pon duduk2 lah kejap... since dah jama' siap2 waktu kat lcct tadi, and maghrib pon lo masuk lagi, so kitorg plan nk pegi jalan2 kat trans studio mall yg memang attach to this hotel hotel building... mmg sgt dekat sbb the buildings mmg sebelah menyebelah jek... kuar pintu hotel masuk pintu mall... best kan.

Target utama nak cari buah sket, sbb can ni mmg suka makan buah... target kedua nak cuci mata... daaannn impian terlaksana, memang dapat cuci mata sangat!!! eheheh jom layan piccas

Pic kat atas ni can snap once dah kuar from pintu hotel (bukan main entrance, tapi entrance tepi). See... keluar jek hotel jumpa shopping mall...

 Pastu can terpandangkan satu restaurant ni... waahhh pizza hut ada di sini, so senanglah nak makan kat
tak payah risau pasal takut x jumpa mknn etc hihihi

Bila masuk jek entrance ni, mmg pizza hut ni betul2 kat sebelah pintu masuk...


Di sebelah pizza hut tu plak ada bread talk! Lagi lah kan, mmg senang nak makan


Tapiii... dalam dok tertengok restoran2 atau kedai2 makanan ni, ada yg lebih menarik lagi...
Ada bazaaar di tengah2 mall ni
Macam2 derang jual, traidtional clothes, dress, blouses, bags, brooches, etc

Bazaar inside Trans Mall





 Can ada berkenan ngan satu dress ni, sangat cantik dan sopan... tapi xde size!
huhuhu.... size M mmg cepat abes katanye... huhu xpela xde rezeki...
Kalo dari segi harga, mostly yg can ty rega IDR200,000 ke atas

Dress cantik
Dress pink kat atas ni pon can suka gak, tapi xdela sampai nak terbeli coz kain chiffon ni, jarang sangat uols...
kalau pon leh pakai inner labuh tu, tapi x best lah berlapis... lagi pulak tu sleeveless... itu yg x terpanggil nak merembat tu... Tapi kaler n design mmg cantik

Lepas tu ronda2 rayau2 kat mall tu naik ke tingkat 1 plak... pon ada mini bazaar gak... 
Ada jumpa satu lagi dress yg sangat cocok dengan can..
saiz nye mmg dah ok sangat2 tapi hubby lak x berkenan... tak jadi beli lagi...

Sambil2 dok melilau tu nampak lah macam2 boutique n kedai ada kt dlm mall ni, sama kat mesia gak...
contohnye cam esprit, pierre cardin, wacoal, byk lagik sebenanye tapi mmg dah lupa sbb x snap pics


 

Dari segi makanan pulak selain pizza hut n breadtalk, ada byk lagi cam A&W, Baskin Robin, J.CO,
Chicks ape ntah, restaurant mknn sunda, variety of local foods, and such

J.Co pon ada gak kat sini

 Jalan2 lagi ke hujung pastu ternampak plak kedai 'metro'...
ingatkan metrojaya coz jenis dan kaler font nya sama, tapi bukan rupanye...
dianye kedai cam ala2 jusco camtu la... metrojaya tu up sket ehehehe
Tapi leh tahan mahal gaks brg2 dalam kedai ni,  can ada beli satu petticoat (ehehehe ada sebab terpaksa beli) rega dia dalam 90,000++ rupiah... huuuu dekat2 30 hengget tu... tapi sebab da terpaksa beli aje lah...


 Da puas jalan2 n kaki pon da tau rasa penat, so kiterang pon turunlah ke lower ground nak pegi dia nye supermarket... kembali ke tujuan asal, carik buah2an... Ada pasaraya HERO kat bawah ni, mmg dari jauh dah leh nampak byk fruits meruits ehehe i loike.. seronott


Waahhh i suka sebab ada buah feveret i di sini

Buah alpukat ni buah apa ek? Can tatau

 
       
Dan panadol juga ada dijual di sini, dekat counter cashier... dan kebetulan pulak hubby memerlukannye on the second day tu... lega
lupa plak nk snap gambo nye
 
Hot food ~ gerai masakan panas dalam supermarket Hero Trans Studio Mall
Menu n harga dia
  Dan yang dibeli cuma ini saje... buah anggur ehehe


 Lepas tu kami pon mula sedar diri yg kami masih punya lagi 4 hari di sini lalu kami pon balik ke bilik kuikuikui

Kisah bersambung ke :

 SAMBUNGANNYE...
Cuti Cuti Bandung Part 5





10 comments:

  1. InsyaAllah ada rezeki, u pulak sampai sana...

    ReplyDelete
  2. Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki (sewa kereta, upah supir, petrol & parking)
    : Bandung City Tour = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

    Email: setiawantransport@gmail.com ;

    No Office: +622261699456 (call only) ;

    Facebook add : setiawantrans@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Jom Holiday Jakarta-Bandung Murah
    kami ejen dari Bandung bila tuan/puan yang hendak cuti/holiday Bandung boleh
    kami Bantu keperluan tuan/puan, untuk harga boleh runding tak ada minimal
    orang, 1 orang pun saya layani. ada pakej dan kereta sewa boleh pilih mana
    yang suka.
    perkhidmatan kereta sewa untuk guna City tour jakarta dan Bandung
    kereta : 1. Toyota Avanza
    2. Suzuki APV
    3. Van Isuzu Elf (12 seat, 15 seat, 18 seat)
    bila tuan/puan butuh bilik hotel pun saya sedia dari star 1- star 5

    untuk tempahan sila call/whatsapp : +6281394444490
    e-mel : amirah.murah@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  5. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  6. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  7. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  8. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  9. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete