Search in Canteq's Blog

Monday, April 8, 2013

Cuti2 Bandung - Part 3




ALKISAHNYE ...
Cuti Cuti Bandung Part 1
Cuti Cuti Bandung Part 2
Cuti Cuti Bandung Part 3
Cuti Cuti Bandung Part 4
Cuti Cuti Bandung Part 5
Cuti Cuti Bandung Part 6 

Dah habes PART 1 (arrival and check in) dan PART 2 (rewang2 sekitar trans mall), so kat sini can nak cerita kisah hari kedua kami di bandung (memang part 3, tapi baru hari kedua coz day 1 tu can buat 2 entry... ehehe)... Ahhh x kisah la kan, janji story

So kisah hari ini bermula dengan bagun dari tidur dan pegi breakfast ahaahaha apa punya mengarut lah can ni...



Having our breakfast
  Fron dining room ni leh nampak swimming pool, and the other side leh nampak trans studio, and trans studio mall




View from dining room - leh nampak trans studio
 Untuk hari kedua ni, seawal jam 8 pagi (waktu tempatan, untuk info bandung awal sejam dari kita di mesia)
sampai la ke pukul 4 petang... So aktiviti awal adalah buat keje lah ehehehe

Tapiiiiii tetap ada aktiviti lain sebaik keja2 can selesai 
Abes jek keje, naik bilik tukar baju, solat and terus turun bawah
since dah dekat kol 5pm time tu, so can pon tanya staff hotel kat mana yg ada nearby FO
derang bg suggestion utk ke jalan riau sbb katanya x jauh... dlm 15 mins camtu jek...
So mintak derang call kan teksi and sekejap lepas tu dtglah teksi kami

(utk info, hotel tmpt kiterang menginap ni hanay akan panggil teksi blue bird saje, dan takkan panggil teksi2 lain coz katanya teksi blue bird adalah satu2 nya teksi kat bandung yg mmg akan pakai meter, xde nego2 harga tambang and such) - info pihak hotel sdiri yg bgtau


Teksi blue bird yg kami naik


Masa naik teksi tu kami borak2 lah... ty dia kol brp selalunya factory outlet tutup... kol 9 malam katanya... so kami ty lagi, sng ke nak dapat  teksi kalau nak balik hotel dari sana? Dia ckp susah sikit lah sbb dah mlm, kalau ada pon pemandu teksi suka up2 kan harga tambang, and jrg jumpa yg pakai meter. Pastu dia terus offer kalau nak dia tunggu pon boleh dia ckp. Cajnye ikut meter, kira dia akan stop ke mana2 jek yg kita pegi (cam supir gak), cuma bezanye dia ikut meter. 
Pastu dengar camtu risau lah jugak takut2 terover mahal ke apa kan.. coz time tu baru kol 5 lebih... kang kalo kitrorang nyopping plus makan2 sampai kol 9 lebih brp plak caj nye kan...
dia ckp roughly kalo 3 jam baru 100,000 rp camtu jek... Tapi rege parking semua penumpang yg bayar, tapi semua tempat harga parking cuma 2000 jek... murah!
Sooo terus kiterang lega and agree je ehehehe

Since kiterang mmg plan nk nyopping baju kids, so driver teksi tu pon bawak lah pagi ke factory outlet anakecil yg terletak kat jalan riau.


Factory Outlet Anakecil


Factory Outlet Anakecil di Jalan Riau, Bandung
 Sampai jek terus masuk dalam and pemandu teksi tu dtg bagi 2 coupon... (lupa plak nk snap gambar coupon tu)
kupon tu leh guna untuk tukar kat cashier, leh dapat air kotak teh botol 
(green tea yg ada rasa jasmine sket, sedap gak)

Nak tengok ke apa yg ada dalam rumah anakecil nie?
Haaa ni dia, mostly jeans, jackets, dress, baju tidur, shirts, branded items lah cam H&M, CK, Georgio Amani, Thomas & Friends, Cars, etc
Memang mabuk dibuatnye ... Tapi harus diingat, smua baju2 kat sini untuk anak2 kecil saje ye, jgn mummy2 ingat ada dress utk mummy sekali pulak :p



Bahagian boboy - jeans, bermuda, shirts


Bahagian gegirl - byk dress lawa2... 


Tracksuits, jumpsuits, jackets, etc
So sempat lah merembat beberapa lai jeans, shirts, and jacket utk anak teruna hihi

After shop hehe - Ada 2 bag sebenanye


Hasil tangkapan di Anakecil ;)


Dress H&M
Sebenarnye can sangat berkenan ngan dress H&M kaler pink kat atas ni.. 
Rasa cam nak pakai untuk diri sendiri jek... huahaha
can xde anak pompuan so just rembat 1 lai jek baju gegirl utk kasi kat anak buah...





Bakal bersambung... Kisah shopping di heritage, nanti can buat entry lain plak yer... Daaaa


4 comments:

  1. Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki (sewa kereta, upah supir, petrol & parking)
    : Bandung City Tour = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

    Email: setiawantransport@gmail.com ;

    No Office: +622261699456 (call only) ;

    Facebook add : setiawantrans@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Jom Holiday Jakarta-Bandung Murah
    kami ejen dari Bandung bila tuan/puan yang hendak cuti/holiday Bandung boleh
    kami Bantu keperluan tuan/puan, untuk harga boleh runding tak ada minimal
    orang, 1 orang pun saya layani. ada pakej dan kereta sewa boleh pilih mana
    yang suka.
    perkhidmatan kereta sewa untuk guna City tour jakarta dan Bandung
    kereta : 1. Toyota Avanza
    2. Suzuki APV
    3. Van Isuzu Elf (12 seat, 15 seat, 18 seat)
    bila tuan/puan butuh bilik hotel pun saya sedia dari star 1- star 5

    untuk tempahan sila call/whatsapp : +6281394444490
    e-mel : amirah.murah@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  4. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity