Search in Canteq's Blog

Thursday, June 23, 2011

Aimar Char Kue Tiaw

Hmm.... teringin nak makan char kue tiaw yg sedap?
Ada 1 suggestion... sapa2 yg dok area shah alam leh ke sini...
Restoran Aimar Char Kue Tiaw kat TTDI Jaya...
Restoran ni pnah masuk Jalan2 Cari Makan aka JJCM
disbb kan itulah ktorg nak try kue tiaw dia ni... sbb nak tau btul ke sedap spt yg dikatakan oleh maria tunku sabri

bagi dinda.. rasanya boleh tahan la jugak... sedap gak arr...
dia buat mmg basah... n kue tiaw dia pon halus...
kuah banyak... mmg basah la kuetiaw yg kita order tu...

tapi portion dia kecik bnor...
tekak n perut dinda ni x berapa nak cukup...

kalo nak order.. kuetiaw ni di datangkan ngan 2 size :
1. size besar
2. size biasa

so kalo rasa nak mkn byk, order lah yg saiz besar ek...
sbb yg saiz biasa tu mmg sikit sgt...
Ni kedai dia yg kat TTDI Jaya tu
Outside view...
Leh tahan gak ramai org dtg mkn kat cni...
dinda dah pnah dtg few times... setiap kali dtg mmg ramai org..


Ni la dia rupa bntuk char kue tiaw tuh....
yg ni size biasa jek.. a mik yg besar pon...
disbb kan tauge tu dah memnuhi ruang... so tertutup lah kue tiaw yg sememangnya x berapa byk kat bwh tu hehe
NI saje dinda selak supaya nmpk rupa kuah dia...
kaler dia agak2 coklat sket... n mmg terasa isi kandungannya...
cam swcukup rasa gitew



Kalo anda x berapa gemor nak mamam kue tiaw.. takpe.. leh je order bnda2 lain...
kat cni ada gak mknn goreng2 ala2 restoran tomyam tuh... satay pon ada... tp satay dia biasa2 aje...
Kat atas ni ayam masak halia + telur dadar...
sedap gaks...

No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity