Search in Canteq's Blog

Friday, July 3, 2015

Restaurant Nik Michael - PickNik


Seronoknye kalau dapat bercerita pasal makan dan makanan kan
Kali ni can nak review pasal restoran celebrity chef Nik Michael Imran yang pernah masuk masterchef dulu tu

Restoran PickNik namanya, terletak di Publika Dutamas
mengamalkan konsep comfort food cafe

Watercress Pear Salad - RM18
Jom kita start ngan salad dulu
Ni my favorite salads, pegi banyak kali pon tetap order watercress salad ni
sedapppp sangat
walaupon cuma salad, tapi dressing dia mmg thorbaikk


Portion dia memang besar hokeh, penuh satu mangkuk besar tu
Tapi sekarang ni watercress pear salad ni dah dimansuhkan dari menu huhu, 
Last time can nak order, then diberitahu oleh waiter tu, dah x serve watercress salad dah 
terus dah x berapa hingin can nk ke sana lagi 


Yang kat atas nispaghetti aglio olio... huish, sedappppp ya amatt
Can suka sangat2
spaghetti yg masih kenyal, udang yg lembut, rasa yg sedap
ahh mmg sedaplah
highly recommended!

Spaghetti Bolognese Meatballs - RM25
  Yang atas ni pulak spaghetti bolognese
Bagi can ok... not bad
Nasi Lemak Soft Shell Crab 


Yang ni nasi lemak yg dihidangkan bersama2 dengan so ft shell crab
RM28 if i remember it correctly
RM14 for nasi lemak biasa, and another RM14 for the crab
Ketam kulit lembut ni sangat lah sedap nye
Nasi lemak pon not bad, cuma sambal dia macam byk sangat bawang lah

Grilled chicken & chips - RM35
 Ini adalah grilled chicken with mushroom sauce
Sedap jugak


Then we had steak

Grilled Lamb Cutlet - RM58
 Ada 3 cutlet on the plate
Tastewise, memang sedap!
Well marinated, sampaikan Can yang tak suka lamb ni pon boleh makan


Hotdog & Chips - RM20
Untuk kid pulak kami ambik hotdog & chips ni

 Then, yang sedap juga.. chicken wings
Yes, memang rasa dia sedap!


So kita sudahi dengan desert

Salted Caramel Brownies - RM15
Desert caramel brownies nih sangat sedap
memang menjilat jari
Semua kena je, denagn rasa masin, manis, sejuk, panas, semua ada
and mmg highly recommended!

 

Overall, bagi can makanan kat restoran PickNik milik selebriti chef Nik Michael Imran ni mmg boleh tahan sedapnye
Most of the foods memang sedap
So kalau nak try, sila le ke publika




Suasana dalam cafe



Kalau nak bergambar chef nik michale mmg sporting hehe
 Daaaaa.....


No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity