Search in Canteq's Blog

Wednesday, August 17, 2011

Samsung Galaxy S Plus i9001


Samsung Galaxy S Plus

Arini can rasa nak buat review pasal henfon lak... moh kita review sket pasal Samsung Galaxy S Plus... S plus is the upgraded version from S..

The main reason can leh sangkut ngan handphone ni sbb mr. husband nak sponsor... ehehe, so of course pilih yg betul2 bkenan di hati kan...

Another good reason... yg plg first sekali can tgk, of course lah sbb processor dia.. ye, dia pakai processor, yup, processor cam pc and lappy kita tu... Processor dia dah 1.4 GHz, compared to galaxy S yg cuma 1.0 Ghz... So far so good.. mmg laju, syok tenet...

Lagi satu yg sgt best sbb screen dia super AMOLED... sangat clear hokeh.. bkn lcd tau... dan sangat2 best jugak sbb skrin ni besar, 4 inci.. sng sket nak browse itu ini... nak zoom page, pics etc...nak buat keje guna ms office pon sangat2 lah boleh...

Camera pulak 5MP.. dah ok sangat dah... cuma yg kurang sket best pasal camera s plus ni xde flash huhuhu.. dah la can ni suka mengambik gambo... gamba kalo siang mmg ok xde problem... cantik jek di mata can.. cuma bila malam, kualiti kureng lah sket wpon kita leh buat night view... Tapi dia tetap ada auto and touch focus, and face dan jugak smile detection.. hikhik no worries yaw

Bateri so far okeh... dia pakai bateri Li-Ion 1650 mAh... Can buakan jenis yg kuat main game.. stkt browsing, chit chat, buat keje sometimes... so bateri tahan la jugak... 

Yup, ada accelerometer sensor utk UI auto rotate... so x kisah nk pusing phone ni camana2 pon.. dia akan ikut pergerakan... auto rotate horizontal or vertical.. Kalo time menaip mmg can perlukan horizontal view... kasi keypad tu besor sket...

Oppss... lupa pulak another big reason can angkut fon nie... disebabkan buil in memory dia dah 8gb, yg membuatkan can x pelu nak beli external storage lagi... sungguh syok rasanya... sbb 8gb dah cukup besar utk keperluan keje harian can buat masa nie


Lagi satu yg best pasal galaxy s plus nie... sbb dia support Adobe Flash Player... website leh view exactly cam kat pc.. xdela macam galaxy ace yg xleh nk view certain website or games yg memerlukan flash player nie.. best kan... 

So pada can galaxy s plus ni mmg sangat ok... sesuai utk diri can yg suka bertenet, bertweet, berchit chat, berblog, bekerja on the move, ber'cam', n sukakan samting yg laju serta x hang... processor dia dah 1.4ghz mmg x pnah hang.. unlike galaxy ace... huhu byk bezanye... pls jangan compare galaxy s plus ngan galaxy ace hokeh.. x sepadan langsung sbb itu bukan bandingan dia utk di compare...

Kat mesia, galaxy s plus ni baru jek sampai on july 2011.. sgt baru lagi.. even some telco shop pon tatau pasal kewujudan s plus nie... huhuhu...

Jadi kat bwh ni ada list of other features yg ada lam s plus nie.. sila lah usha ye...

- 4" Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
- Gorilla Glass display
- TouchWiz 3.0 UI
- Multi-touch input method
- Standard battery, Li-Ion 1650 mAh
- Proximity sensor for auto turn-off
- 3.5G & Video Call
- 5MP Camera
- Auto & Touch Focus
- GPS
- WIFI
- 1.4 GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255T Snapdragon
- Android OS, v2.3 (Gingerbread)

No comments:

Post a Comment

nuffnang ads

 

canteq Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Gossip Celebrity