Grilled Chicken Breast |
Ayam bakar aka panggang aka grilled (atau apa2 je yg seangkatan) hah smua tu mmg feveret kat umah ni... Kalo ada dada ayam aka isi ayam... better grilled jek... xyah buat pencicah pon komfem laku n licin...
So apa yg can taruk perisa kata ayam ni kali ni?
Utk kali ni punya, can guna :
Bahan-bahan :
1. Sedikit kunyit (0.5 cm jek)
2. Halia (1.5 cm)
3. Bawang putih (3 ulas)
4. 1 Batang serai
5. Sos tiram
6. Garam
7. Sedikit gula (sgt2 sikit ye.. just nk balance kan rasa jek)
Cara-cara nye :
1. Just panaskan grilled pan (or pan biasa pon boley) ngan sikit butter (minyak pon ok)
2. Letak isi/dada ayam yg dah diperap 3-4 jam
3. Grill lah sampai masak
4. Angkat.. hidangkan
Kekonon tgh rajin siap can buat turn vegetables lagik... miahahaha
alemak abes la trademark aku yg sukakan bnda2 mudah lagi senang
(eh sape plak kata buat sayur turn ni susah)
Daaaaa...
0 comments:
Post a Comment